Μεγάλη συγκέντρωση φοιτητών για την “ΑΘΗΝΑ” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητές από όλη την Ελλάδα έχουν αποκλείσει το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο “Αθηνά”. Αντιπροσωπεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχει αυτήν την ώρα συνάντηση με τον υπουργό, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιείται και στα Προπύλαια.

Περίπου 1.000 φοιτητές από τα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της Ελλάδας, ύστερα από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι, όπου είχε προγραμματιστεί ολοήμερος αποκλεισμός του κτιρίου.

Ομάδα φοιτητών ξήλωσε την καγκελόπορτα και απειλούσε να μπει μέσα, αν δεν κατέβει ο υπουργός για να μιλήσουν. Το αίτημά τους έγινε δεκτό, και αντιπροσωπεία των φοιτητών έχει αυτήν την ώρα συνάντηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο.

Στο μεταξύ, συγέντρωση πραγματοποιείται και στα Προπύλαια, με τη συμμετοχή σπουδαστών από την Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς την Ομόνοια, όπου θα ενωθούν με τους φοιτητές της Φιλοσοφικής και της Νομικής, οι οποίοι βρίσκονταν νωρίτερα στο υπουργείο Παιδείας και όλοι μαζί θα κατευθυνθούν προς τη Βουλή.

Έντονη είναι η παρουσία των ΜΑΤ στο υπουργείο Παιδείας.

NewsIt.gr