“Ο Μπεργκόλιο δεν ήθελε να γίνει πάπας” λέει η αδελφή του

Ο καρδινάλιος από την Αργεντινή, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, δεν ήθελε να γίνει πάπας, δήλωσε η αδελφή του στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

“Αγαπάει το Μπουένος Άιρες και του άρεσε να μένει στο Μπουένος Άιρες”, είπε σε δημοσιογράφους στο δυτικό προάστιο Ιτουζάινγκο η Μαρία Έλενα Μπεργκόλιο.

Ωστόσο, η ίδια είπε ότι “είχε χαρούμενη έκφραση στο πρόσωπό του” όταν εξελέγη την Τετάρτη πάπας και επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος.

Η Μπεργκόλιο έκλαψε όταν άκουσε την είδηση στην τηλεόραση, αλλά δεν σχεδιάζει να μεταβεί στη Ρώμη.

Δεν βλέπει συχνά τον αδελφό της, αλλά οι δυο τους έχουν “μόνιμη” τηλεφωνική επικοινωνία. Ωστόσο, από την ημέρα της εκλογής του και μέχρι την ημέρα της συνέντευξης δεν είχαν μιλήσει.

Η αδελφή του πάπα Φραγκίσκου είπε ότι δεν γνωρίζει που θα επικεντρωθεί ο ποντίφικας, αλλά ανέφερε “τους φτωχούς, τους αδύναμους, όσους έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη κακομεταχείριση, τους ηλικιωμένους και τα παιδιά” ως τους ανθρώπους εκείνους στους οποίους έχει αφιερώσει την καριέρα του ως ιερωμένος.

Η Μαρία Έλενα Μπεργκόλιο ανέφερε και ένα περιστατικό για την συνάντηση που είχε με τον πάπα Ιωάννη Παύλο τον΄Β όταν έγινε καρδινάλιος ο αδελφός της.

Το βλέμμα του Ιωάννη Παύλου -είπε η ίδια- έκρυβε τόση πολλή αγάπη, αλλά ταυτόχρονα και “απέραντη μοναξιά”.

“Παρότι το βλέμμα του αδελφού μου κρύβει αγάπη, δεν θα ήθελα να κρύβει και μοναξιά”
, δήλωσε η Μπεργκόλιο παραδεχόμενη ότι αυτό είναι εγωιστικό, καθώς βασίζεται στην αγάπη προς τον αδελφό της.

Nooz.gr