Ποιες επιχειρήσεις εξαιρούνται από την αποστολή στοιχείων

Ποιοι είναι οι επαγγελματίες που δεν έχουν υποχρέωση να αποστέλλουν στοιχεία για τις αμοιβές από πελάτες τους στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων Παιδικοί σταθμοί, γυμναστήρια, σχολές χορού και ωδεία είναι μερικές από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν υποχρέωση να αποστέλλουν στοιχεία για τις αμοιβές από πελάτες τους στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων.

Όπως διευκρινίζεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, η υποχρέωση αποστολής στοιχείων, προκειμένου να διεξάγονται διασταυρώσεις, έχουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα (πανεπιστήμια, κολέγια, παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών, ιδιαιτέρων μαθημάτων, εισαγωγικών εξετάσεων και πιστοποιήσεων γενικά, ιδιωτικά ΙΕΚ, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, ινστιτούτα σπουδών, επαγγελματικές σχολές και τεχνικές σχολές).

Από την υποχρέωση εξαιρούνται οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι παιδικοί σταθμοί εκτός των νηπιαγωγείων, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, οι σχολές οδήγησης, τα ωδεία και οι μουσικές σχολές, οι σχολές χορού, οι σχολές πολεμικών τεχνών, και τα γυμναστήρια.

forologikanea.gr