Σε ελληνική Τράπεζα τα υποκαταστήματα κυπριακών Τραπεζών

Σύσκεψη υπό τον Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών με θέμα τις αποφάσεις του Eurogroup για το κούρεμα καταθέσεων στην Κύπρο. Στη σύσκεψη και ο Προβόπουλος.

Στις δηλώσεις του μετά το έκτακτο συμβούλιο συστημικής ευστάθειας που συγκλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι αποφασίστηκε να μεταφερθούν τα ενεργητικά και τα παθητικά των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.Δεν ανέφερε ωστόσο σε ποιο, καθώς όπως είπε περιμένουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απορρόφηση αυτή.Η σύσκεψη πραγματοποιηθηκε υπό τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και με την συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου, του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστα Μποτόπουλου καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Νωρίτερα σήμερα ο κ.Στουρνάρας σε δήλωση του είχε τονίσει. ότι «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».