Στον Ομογενή Ιβάν Σαββίδη το 34,18% της ΣΕΚΑΠ

Με ομόφωνη απόφαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) ενέκρινε τη συμφωνία πώλησης του ποσοστού 34,18% των μετοχών που κατέχει στην ΣΕΚΑΠ, στη ρωσική εταιρία Donskoy Tabak JSC, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση το Σάββατο, η συμφωνία των δύο εταιριών επετεύχθη μετά από διεξοδικές διαπραγματεύσεις οι οποίες κατέληξαν επιτυχώς, ικανοποιώντας πλήρως τους όρους που η ΣΕΚΕ Α.Ε. εξαρχής είχε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση για την συναίνεσή της στην πώληση της ΣΕΚΑΠ.

Με βάση τους όρους της συμφωνίας, σημειώνεται, διασφαλίζεται η εξυγίανση και η ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, διατηρούνται στο σύνολό τους οι θέσεις εργασίας και στηρίζονται τα ελληνικά καπνά, τα οποία η ΣΕΚΕ θα προμηθεύει στην ΣΕΚΑΠ για τα επόμενα τρία χρόνια και θα εξάγει στη ρωσική αγορά ως προμηθευτής της εταιρίας Donskoy Tabak JSC.

Όπως είχε ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου ο Ειδικός Εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας, η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της ΣΕΚΑΠ είχε πάρει παράταση έως τις 20 Μαρτίου.

Το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Μαρτίου, είχε εκπνεύσει η προθεσμία που είχε δώσει ο εκκαθαριστής της ΑΤΕbank στην κοινοπραξία SEBA – EΛΓΕΚΑ προκειμένου να διαπραγματευτεί με τη ΣΕΚΕ την πώληση των μετοχών της τελευταίας. Η προθεσμία, ωστόσο, παρήλθε χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία.

Όπως είχε διευκρινισθεί, για την κήρυξη προτιμητέου υποψηφίου απαιτείται η προηγούμενη έγγραφη συμφωνία του υποψήφιου αγοραστή με τον μέτοχο της καταστατικής μειοψηφίας της ΣΕΚΑΠ (σ.σ. δηλαδή την ΣΕΚΕ), ούτως ώστε να διασφαλίζεται η υλοποίηση της συναλλαγής πώλησης, στο μέτρο που απαιτείται η σύμπραξη του τελευταίου.

Πηγή: in.gr