Βροχερός ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Βροχερή προβλέπεται η Καθαρά Δευτέρα, αφού αναμένονται τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές που τη νύχτα θα σταματήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά, αλλά από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα σταματήσουν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 18 βαθμούς Κελσίου

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες, όπου υπάρχει και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr