Ο Μπάρμπα Μήτσος από το Βαλτέτσι

Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης  Σαραντόπουλος. Η κηδεία του έγινε την Κυριακή 17 Μαρτίου στην Τρίπολη. Πριν από 91 χρόνια είχε πρωτοαντικρίσει στο ηρωικό Βαλτέτσι, το πρώτο φως του ήλιου.

Λίγο έλειψε να το χάσει τελείως το 1948, στον  αδελφοκτόνο  Πόλεμο, όταν  τραυματίστηκε σοβαρά.

Ανάπηρος Πολέμου, επέστρεψε στην Τρίπολη, όπου η πολιτεία του έδωσε ένα περίπτερο και με αυτό συντήρησε την οικογένειά του, σύζυγο και τέσσερα παιδιά, τρία κορίτσια  και ένα αγόρι.

54998677

Η μία κόρη, η Δαρεία, πέθανε σε ηλικία 32 χρονών.  Ένα ακόμη πλήγμα για τον Σαραντόπουλο, που μετά και το χαμό της γυναίκας του, το 2008,  έμενε με τον γιό τους Αθανάσιο Σαραντόπουλο, Δρ. Ηλεκτρολόγο-Μηχανικό.

Ο Αθανάσιος, σπούδασε στην Αμερική, στο University of Akron  (Ohio) με λαμπρές επιδόσεις. Αντί να μπει  στη NASA, που εργαζότανε σε ερευνητικά  προγράμματά της και είχε χρηματοδοτήσει την διδακτορική του έρευνα, αυτός  επέστρεψε στην Ελλάδα μόνο  και μόνο  για να είναι μαζί με τους γονείς του…

Η μία αδελφή  του, η Ελένη,  που είναι εγκατεστημένη στην Αμερική και η άλλη,  η μεγαλύτερή του Αναστασία,  που ζει στη Γλυφάδα,  και η οικογένεια της Δαρείας αποτελούν πλέον την οικογένεια του Θανάση, του φίλου, εξαίρετου συνεργάτη και, πάνω απ’ όλα, σπάνιου ανθρώπου.

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην κηδεία του πατέρα του. Μέχρι και από την Αμερική ταξίδεψαν για να πουν το ύστατο χαίρε στον Μπάρμπα Μήτσο.  Που ό,τι δεν του στέρησε η θραύση χειροβομβίδας, του το αφαίρεσε μια  λοίμωξη του αναπνευστικού…

Εισήχθη την προπερασμένη εβδομάδα  στο νοσοκομείο της Βούλας, όπου μετά από νοσηλεία μιας εβδομάδας, επήλθε το μοιραίο.

Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκέπασε.

Χρήστος Μαλασπίνας