Έτοιμο να συζητήσει νέο σχέδιο με την Κύπρο το Eurogroup

Την ετοιμότητά του να συζητήσει ένα νέο σχέδιο με την Κύπρο δήλωσε Eurogroup μετά το πέρας της έκτακτης τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Πέμπτης. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης τονίζουν τη σημασία της πλήρους εγγύησης των καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ και δηλώνουν ότι αναμένουν τις προτάσεις της κυπριακής κυβέρνησης «τάχιστα».Η ανακοίνωση αναφέρει των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης αναφέρει:«Το Eurogroup πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη για να προβεί σε απολογισμό των εξελίξεων στην Κύπρο. Το Eurogroup είναι έτοιμο να συζητήσει με τις κυπριακές Αρχές ένα νέο σχέδιο πρότασης, το οποίο αναμένει από τις κυπριακές Αρχές να παρουσιάσουν το τάχιστο δυνατό.

»Το Eurogroup στη συνέχεια, στη βάση μίας ανάλυσης της τρόικας που πρέπει να αναληφθεί, θα είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, σεβόμενο παράλληλα τις παραμέτρους που προσδιορίστηκαν νωρίτερα από το Eurogroup. Μετά την ολοκλήρωση αυτών των διαπραγματεύσεων, οι κυπριακές αρχές θα πρέπει να ξεκινήσουν να δημιουργούν το νομικό πλαίσιο για τα στοιχεία αυτής της συμφωνίας.

»Το Eurogroup επιβεβαιώνει εκ νέου την ανάγκη πλήρους διασφάλισης των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ εντός της ΕΕ. Τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης παραμένουν σε ετοιμότητα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, καθώς και να διασφαλίσουν την σταθερότητα της ευρωζώνης συνολικά».

Newsroom ΔΟΛ