Στουρνάρας: Παίρνουμε τα μέτρα μας

Με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, τα καταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά στις 21 και 22 Μαρτίου. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι οι καταθέσεις των Ελλήνων είναι ασφαλείς.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για όσους έχουν τα χρήματά τους σε κυπριακές είτε σε ελληνικές τράπεζες είτε σε οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στην Ελλάδα. Είναι προφανές ότι όλα τα άλλα καταστήματα ελληνικών ή ξένων τραπεζών στην Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά.

«Οι κυπριακές τράπεζες δεν μπορούν να παραμείνουν κλειστές για πολύ, αλλιώς θα καταστραφεί η κυπριακή οικονομία. Πρέπει να βρεθεί λύση εντός ωρών, αλλιώς η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνει» ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας, εμφανιζόμενος ενώπιον των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Οικονομικών της Βουλής.

Σε περίπτωση που η Κύπρος δεν παρουσιάσει άμεσα εναλλακτικό σχέδιο με το οποίο να ανοίξουν οι τράπεζές της, «η Ελλάδα έχει “Plan B” που δεν μπορώ να σας το πω. Οι επιπτώσεις στην Ελλάδα ελαχιστοποιούνται. Παίρνουμε τα μέτρα μας» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

ΑΜΠΕ