Τελεσίγραφο Μέρκελ προς Κυπρίους: “Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας!”

Η Ανγκελα Μέρκελ μίλησε και η γλώσσα που χρησιμοποίησε ήταν ιδιαίτερα σκληρή την στιγμή που η Κύπρος προσπαθεί να βγεί από το αδιέξοδο και να βρει μια βιώσιμη συμφωνία που θα έχει την έγκριση της τρόικας!

Η καγκελάριος της Γερμανίας, ήταν σαφής: Μην δοκιμάζετε την υπομονή μας! Μιλωντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) είπε σύμφωνα με το Reuters: “Δεν δεχόμαστε εθνικοποίηση ασφαλιστικών ταμείων στη Κύπρο καθώς αυτή δεν είναι αποδεκτή λύση για κλείσουν τα “κενά” στο πρόγραμμα”.

Η κα Μέρκελ τόνισε επίσης ότι η βιωσιμότητα του χρέους και η αναδιάρθρωση των τραπεζών πρέπει να είναι κυρίαρχα στοιχεία οποιασδήποτε νέας συμφωνίας.

“Θέλω την Κύπρο στο ευρώ αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο έχει πεθάνει”, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε, επίσης, ότι η Κύπρος δεν μπορεί να περιμένει ότι όλα θα μείνουν όπως είναι, ενώ έκανε εκ νέου λόγο για αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας.

NewsIt.gr