Αιματηρή απόδραση 11 κρατουμένων από τη φυλακή Τρικάλων

 

Έντεκα αλλοδαποί κρατούμενοι απέδρασαν από την φυλακή Τρικάλων έπειτα από την ολονύχτια μάχη μεταξύ κρατουμένων και φρουρών. Η καταμέτρηση των κρατουμένων έγινε το πρωί του Σαββάτου μετά την είσοδο των ΕΚΑΜ στην φυλακή. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι δραπέτες είναι όλοι καταδικασμένοι για ληστείες και κλοπές.
Επί τόπου έσπευσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.Οι ομάδες των ΕΚΑΜ συνεχίζουν ώς το μεσημέρι τις εξονυχιστικές έρευνες στο εσωτερικό των φυλακών, για να διαπιστωθεί αν στα κελιά υπάρχει οπλισμός.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν και από τον αέρα με τη βοήθεια δύο ελικοπτέρων της αστυνομίας για εντοπισμό των δραπετών. Η περιοχή γύρω από τις φυλακές έχει αποκλειστεί, ενώ ελέγχεται κάθε κίνηση.

Η οργανωμένη απόπειρα απόδρασης σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες εξωτερικούς φρουρούς, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων. Ο σοβαρότερα τραυματισμένος φρουρός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά.
Και οι δύο έχουν ξεφύγει τον κίνδυνο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις πρώτες ώρες, έως και δέκα κρατούμενοι από την τρίτη πτέρυγα των φυλακών έκοψαν τα κάγκελα, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν την εξωτερική φρουρά.
Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί από αυτοκίνητο συνεργών των κρατουμένων που επιχειρούσαν να αποδράσουν.
Μετά την απόπειρα απόδρασης επικράτησε αναταραχή στις φυλακές και κρατούμενοι είχαν ανέβει στην ταράτσα.
Στις 24 Φεβρουαρίου σημειώθηκε στις φυλακές Τρικάλων η επεισοδιακή απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Παναγιώτη Βλαστού, κατά την οποία δόθηκε πραγματική μάχη μεταξύ των φρουρών και του βαρυποινίτη και των συνεργών του.

 

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ