Απόπειρα μαζικής απόδρασης στα Τρίκαλα

Aπόπειρα μαζικής απόδρασης σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής από τις φυλακές Τρικάλων με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ της εξωτερικής φρουράς και αγνώστων που άνοιξαν πυρ εναντίον των φρουρών προσπαθώντας να διευκολύνουν κρατούμενους να δραπετεύσουν. Δύο εξωτερικοί φρουροί τραυματίες, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόδραση πέντε ατόμων
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κρατούμενοι από την τρίτη πτέρυγα των φυλακών, ανέβηκαν στην ταράτσα και άρχισαν να πυροβολούν την εξωτερική φρουρά, ενώ είναι ακόμα άγνωστο το πώς βρέθηκαν όπλα στα χέρια των κρατουμένων.

Ταυτόχρονα, έξω από τις φυλακές άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί, προφανώς από συνεργούς κρατουμένων που επιχειρούσαν να αποδράσουν, οι οποίοι επέβαιναν σε βάν.

Από τους πυροβολισμούς φαίνεται πως έχουν τραυματιστεί δύο εξωτερικοί φρουροί. Ο ένας φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα και η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργίο. Με πιο ελαφρά τραύματα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο ο δεύτερος φρουρός.

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας αυτή την ώρα στην περιοχή γύρω από τις φυλακές για να εντοπισθούν οι δράστες, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για απόδραση πέντε ατόμων.

Παράλληλα γίνεται έρευνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε έξω από τη πτέρυγα των φυλακών, απ’ όπου πριν από μερικές εβδομάδες επιχείρησε να αποδράσει ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός.