Η Βουλή “έκοψε” για οικονομία τους βουλευτές από τις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου στο εξωτερικό

Mar 27, 2013 @ 13:52

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν θα ταξιδέψουν φέτος Έλληνες βουλευτές στο εξωτερικό προκειμένου να παραβρεθούν στις κατά τόπους εθνικές παραλάσεις για την 25η Μαρτίου! Την απόφαση ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτρoπής Ελληνισμού της Διασποράς, κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης της Επιτροπής, το βράδυ της Τρίτης,  26 Μαρτίου 2013 μετά την ενημέρωση που έκαναν οι κ. Κρις Σπύρου, πρώην βουλευτής και πρώην Πρόεδρος της Βουλής της Πολιτείας Νιου Χάμασάιρ των ΗΠΑ και ο κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, Κυβερνήτης του ΑΗΕΡΑ ΗΕLLAS EUROPE.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Προέδρου της Βουλής, που θα στερήσει φέτος, για πρώτη φορά, την Ομογένεια από την παρουσία εκπροσώπων της πατρίδος στην εθνική επέτειο, προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η αρνητική οικονομική συγκυρία επιβάλει περιορισμούς στις δαπάνες και επομένως “η παρουσία Ελλήνων βουλευτών στο εξωτερικό, θα υπάρχει μόνον όπου τούτο θεσμικά επιβάλλεται”. (Διεθνείς Οργανισμούς κλπ.)

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΡΗΡ, με το προεδρικό σκεπτικό διαφώνησε η Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς. Μάλιστα, λέγεται ότι υπήρξε αντιπρόταση για την αποστολή του εντελώς απαραίτητου αριθμού βουλευτών ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα της ομογένειας για την παρουσία αντιπροσώπων της πατρίδος στις παρελάσεις. “Προτάθηκε να είναι μόνον ένας βουλυτής από κάθε κόμμα, δηλαδή εν συνόλω επτά βουλευτές οι οποίοι θα εκπροσωπούσαν τη χώρα στις εθνικές παρελάσεις των ομογένων, αλλά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό”, είπε έγκυρη πηγή στην ΡΗΡ.

Αντίθετα με την απόφαση του Προέδρου της Βουλής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα, θα στείλει κανονικά την Διμοιρία των Ευζώνων να παρελάσουν στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η διμοιρία των 21 ανδρών της Προεδρικής Φρουράς, θα βρίσκεται στην αμερικανική μεγαλούπολη από 4 έως 9 Απριλίου.

Τα έξοδα της αποστολής των Ευζώνων θα καλύψει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο εκτίμησε ότι “αυτό που γίνεται κάθε χρόνο, πρέπει να γίνει και φέτος”. Μάλιστα, με προσωπική παρέμβαση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κων. Τσιάρα, η δαπάνη των 16.000 ευρώ που θα κοστίσει η αποστολή των Τσολιάδων μας, θα καλυφθεί από κονδύλια της ΓΓΑΕ.

*Λεπτομέρειες για τις καταθέσεις των Ομογενών στην Ειδική Επιτροπή, σε λίγο, σε άλλο άρθρο μας.