Αυστραλία: Ελληνική “συνιστώσα” στο Εργατικό κόμμα

Επιτροπή Ελλήνων του Εργατικού κόμματος δημιούργησαν οι Έλληνες της Νέας Νότιας Ουαλίας με πρόεδρο τον Γιώργο Χούσσο, πρώην πρόεδρο της νεολαίας του Κόμματος.

Σήμερα είναι η καλύτερη περίοδος για να ακουστεί η ελληνοαυστραλιανή φωνή. Στόχος της ομάδας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι ανάγκες των Ελληνοαυστραλών θα είναι συνεχώς στο προσκήνιο και η ικανοποίησή τους θα προβάλλεται επιτακτικά στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων. Στόχος είναι, επίσης, να προσφέρουμε ένα δίκτυο επαφών και ευκαιριών σε νέους ακτιβιστές», δήλωσε ο κ. Χούσσος.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια οργάνωση που θα παίξει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση πολιτικών προγραμμάτων μέσα στην παροικία αλλά και στο Εργατικό Κόμμα Αυστραλίας, κι αν χρειαστεί, γιατί όχι, να υψώσουμε δυναμικά τη φωνή μας στο Κόμμα, εάν κρίνουμε ότι η πολιτική του δεν είναι η σωστή» σημείωσε ο κ. Χούσσος.

Ο πρόεδρος της νέας ομάδας, τόνισε ότι αυτή έχει στραμμένο το βλέμμα της και προς την Ελλάδα, θέλοντας να εξετάσει πως μπορούν οι Ελληνοαυστραλοί να βοηθήσουν τις πατρίδες καταγωγής- Ελλάδα και Κύπρο- να ξεπεράσουν τις παρούσες οικονομικές τους δυσχέρειες.

Πηγή: http://omogeneia.ana-mpa.gr