Ο Κυπριακός Τύπος, 4 Απριλίου 2013

Το πόρισμα των Alvarez&Marsal για τον τραπεζικό τομέα, οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά τη διαμόρφωση του μνημονίου με την Τρόικα και οι εξελίξεις στις ΚΑ είναι τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Γίνεται επίσης αναφορά στην ανάληψη των καθηκόντων των νέων Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, στις σημερινές κινητοποιήσεις των τραπεζικών υπαλλήλων και στον εντοπισμό απανθρακωμένου πτώματος χθες στη Λεμεσό.

«Παραιτήσεις ζητά ο Πρόεδρος» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της «Αλήθειας» που γράφει ότι η Κυβέρνηση θα αλλάξει όλα τα μέλη του ΔΣ των ΚΑ σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει την εταιρεία. Αλλού γράφει ότι εγείρονται ερωτήματα για την έκθεση των Alvarez&Marsal που διέρρευσε χθες και η οποία, σύμφωνα με την εφημερίδα, καίει επώνυμους. Επίσης η «Α» αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι το μνημόνιο επικυρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα σε άτυπο Eurogroup και ότι η συνεισφορά του ΔΝΤ είναι μόλις 1 δις.

Η «Σημερινή» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Καίει το πόρισμα των Alvarez&Marsal” και αναφέρει ότι άνθρωποι-κλειδιά έχουν καταστρέψει μαρτυρικό υλικό που ενοχοποιεί κάποιους. Αλλού η «Σ» αναφέρεται στις δηλώσεις Γ. Ομήρου και Α. Νεοφύτου για το μνημόνιο όπου ο μεν πρώτος ζητά απεμπλοκή από τα πλοκάμια της Τρόικας και ο δεύτερος λέει να στείλουμε στον ‘αγύριστο’ την Τρόικα αν βρούμε από μόνοι μας τα χρήματα. Σε άλλο δημοσίευμα η εφημερίδα αναφέρει ότι η αγορά έχει παραλύσει εξαιτίας της κρίσης και ότι μικρή ανάσα έδωσε χθες η καταβολή μισθών και συντάξεων.

Ο «Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα «Το παζλ της καταστροφής» και αναφέρεται στο πόρισμα των Alvarez&Marsal όπου καταγράφονται μεταξύ άλλων κενά, ελλείψεις και παραλείψεις, όπως αναφέρει, καθώς και ρίσκα που έπαιρναν κάποιοι εκτός του κανονικού. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται σε εφιαλτικά σενάρια για τις ΚΑ και ότι χθες στο Υπουργικό κατατέθηκε πολυσέλιδη έκθεση. Επίσης ο «Φ» γράφει ότι η Μονή Κύκκου πέτυχε απαγορευτικό διάταγμα για πώληση του ακινήτου απέναντι από το Μετόχι, από το ελληνικό δημόσιο.

«Καταστροφική η συμφωνία» είναι ο κύριος τίτλος του πρωτοσέλιδου της «Χαραυγής» που αναφέρεται στις δηλώσεις χθες του Αντρου Κυπριανού για τη διαμόρφωση του μνημονίου με την Τρόικα και τις επικρίσεις ότι ο Πρόεδρος κράτησε τα κόμματα στο σκοτάδι. Αλλού αναφέρεται στον εντοπισμό του πτώματος στη Λεμεσό και γράφει για έγκλημα με πολλά ερωτήματα. Επίσης η «Χ» στην πρώτη της σελίδα γράφει ότι η VTTI μελετά επέκταση του τερματικού στο Βασιλικό.

«Η επικεφαλής του ΔΝΤ εγκωμιάζει ως δίκαιη την συμφωνία με την Κύπρο» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης “Cyprus Mail” που αναφέρεται στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για την ολοκλήρωση του μνημονίου με την Κύπρο.Αλλού αναφέρει ότι η ΚΤ είναι αντιμέτωπη με σωρεία αγωγών από καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας. Επίσης η εφημερίδα στην πρώτη της σελίδα γράφει για την καταδίκη από τη Διεθνή Αμνηστία, δικαστηρίου στην Σ. Αραβία που είχε διατάξει την βάρβαρη χειρουργική παράλυση νεαρού για έγκλημα που διέπραξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΧΡ)