Σωτήρες έχουμε, σωτηρία δεν βλέπουμε!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Κυοφορείτε; Μάλιστα. Εύχομαι και σεις…

Η Βουλή στα κέφια της. ‘Η στα χάλια της. Διάλογοι πεζοδρομίου. Επιχειρήματα της πεντάρας. Θέσεις άκρατου λαίκισμού. Τουτέστιν, κουλουβάχατα!

Σύμπτωμα εποχής; Μπα… Πάντα η Βουλή είχε τα πάνω και τα κάτω της. Εκείνες οι αλήστου μνήμης “καρεκλιές”, εκείνα τα “Βυθίσατε το Χόρα” και τα παλαιότερα “συσκέπτεσθε γιατί δεν σκέπτεσθε”, οι κάλπες που εγένοντο ανάρπαστες (μαζί με τις ψήφους!) και οι φάκελοι που υπερίπταντο των κεφαλών των εθνοπατέρων, συνηγορούν όλα αυτά πως ελάχιστα έχουμε αλλάξει την τελευταία 50ετία κομματικές συνήθειες και πολιτικά ήθη.

Ακόμη από την εποχή των σφαιριδίων οι εκλογές και το αποτέλεσμά τους αποτελούσαν μήλο της έριδος. Όποιος κέρδιζε, πανηγύριζε, μιλούσε για την αλάνθαστη ετυμηγορία του λαού.  Όποιος έχανε, έβλεπε νοθείες και εκλογικές παγίδες.

Βέβαια, η  άνοδος του κ. Τσίπρα και η είσοδος της Χρυσής Αυγής στη Βουλή σηματοδοτούν νέα ήθη. Κάποτε το σύνθημα στις πλατείες  ήταν  “όλα σέξυ κι όποιος αντέξει”. Σήμερα είναι ¨όχι σ΄όλα και τρύπια σόλα”!

Όχι λέει ο Τσίπρας σε οτιδήποτε σκεφθεί, αποφασίσει ή εισηγηθεί η κυβέρνηση. Όχι στους Ευρωπαίους. Όχι στους Τραπεζίτες. Όχι στους δανειστές. Όχι σε Γενικό Γραμματέα! Όχι σε μνημόνια. Όχι σε απολύσεις. Όχι σε προσλήψεις! Όχι σ΄όλα! Η άρνηση για την απόλαυση της άρνησης!

Κυβερνάται έτσι μιά χώρα; Όχι σ΄όλα!

Ο κ. Τσίπρας φιλοδοξεί να γίνει Καίσαρας στη θέση του Καίσαρα. Ουδείς ψόγος. Μάλιστα, για να πω και γω αυτό που όλοι οι Έλληνες συνηθίζουν καθημερινά να λένε, “αν ήμουνα πρωθυπουργός για πέντε λεπτά” ε, τι θα έκανα; Θα έλεγα ένα μεγάλο “καλώστηνε την πέρδικα” στον κ. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ!  Θα έπειθα και όσους με στήριζαν στην κυβέρνηση και όλοι μαζί θα αναθέταμε την διακυβέρνηση της χώρας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ!  Ναι, τ΄ορκίζομαι!

Ωρίστε κύριε Τσίπρα μας, καμάρι μας και περηφάνεια μας. Ωρίστε, πάρτε την εξουσία. Χάρισμά σας! Εμείς θα σας στηρίξουμε σε ό,τι κι αν κάνετε. Εκεί που εσείς λέγατε όχι, εμείς θα λέμε ναι!  Ωρίστε, κοπιάστε, ορκιστείτε και πηγαίνετε στην Ευρώπη να ελευθερώσετε την Ελλάδα και τους Έλληνες από τα δεσμά του Μνημονίου. Πηγαίνετε να τρίψετε στα μούτρα των πιστωτών μας τις οφειλές μας. Πηγαίνετε και πείτε τους να το καταλάβουν καλά πως δεν τους χρωστάμε τίποτα! Αναστήστε το ταλαιπωρημένο μας γόητρο. Τρίξτε τα δόντια στην Μέρκελ, στον Σόιμπλε και σε όλους τους άλλους που μας κάνουν τη ζωή μας δύσκολη.

Και μετά, ελάτε πίσω γρήγορα-γρήγορα και πείτε στον ελληνικό λαό ότι θα του αυξήσετε τους μισθούς. Θα του απακαταστήσετε τις συντάξεις. Αντί για απολύσεις, θα αρχίσετε προσλήψεις, πως θα τους ταϊσετε με χρυσά κουτάλια!

Α, και μια και θα βγείτε στον πηγαιμό για την Ιθάκη σας, πάρτε κατ’ αποκοπή και την Κύπρο. Να τη σώσετε κι αυτήν! Κι αν σας βολέψει προσφέρετε χείρα βοηθείας και στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Έτσι, πακέτο, όπως είναι και της μοδός.

Και όταν τους σώσετε όλους αυτούς, και αφού θα έχετε στο μεταξύ ξεκάνει πολιτικά και την Μέρκελ και θα έχετε αναγορευθεί σε παγκοσμίου φήμης πολιτικάντη, ρίξτε και μιά ζεμπεκιά, όπως έκανε κάποτε ο Άκης…

Βλέπετε από σωτήρες ποτέ δεν έπασχε τούτος ο τόπος. Σωτηρία δεν είδε ποτέ του!!!