Ολοκληρώθηκε η επεισοδιακή διαμαρτυρία των φοιτητών στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Φοιτητές των ΤΕΙ Πάτρας – Πύργου – Μεσολογγίου, συγκεντρώθηκαν στις 13.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, διαμαρτυρόμενοι  για το σχέδιο “Αθηνά”.

Οι σπουδαστές, όπως γράφει το patrastimes, αφού συναντήθηκαν με την διοίκηση της Γέφυρας, άνοιξαν τα διόδια προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα αυτοκίνητα και μοίρασαν φυλλάδια με ενημερωτικό υλικό.
Ωστόσο, λίγο αργότερα στην κινητοποίηση επικράτησε ένταση.
Σύμφωνα με την αστυνομία οι σπουδαστές είχαν αρχικά πει ότι το άνοιγμα των διοδίων θα είναι συμβολικό και θα διαρκέσει 40 λεπτά. Όταν όμως πέρασε το 40λεπτο οι αστυνομικοί αποφάσισαν προκειμένου να μη χαθούν άλλοι δασμοί να διατάξουν την εκτροπή των αυτοκινήτων.
Σύμφωνα ωστόσο με το patrastimes η αστυνομία έκοψε την πρόσβαση για την Γέφυρα μετά από εντολή του Εισαγγελέα.

Όταν οι σπουδαστές αντιλήφθηκαν ότι αστυνομικοί δεν επέτρεπαν στα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στη Γέφυρα και τα εξέτρεπαν για υποχρεωτικό πέρασμα από τα φέρυ-μποτ της πορθμειακής γραμμής, επικράτησε ένταση και αποφάσισαν να παρατείνουν τη διαμαρτυρία τους.
Τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρά εκατοντάδων μέτρων στα φέρυ-μποτ από την άρνηση της αστυνομίας Ακαρνανίας να αφήσει τα αυτοκίνητα να ανέβουν στη Γέφυρα ενώ η αστυνομία σύμφωνα με το patrastimes ενημέρωνε τους οδηγούς ότι οι φοιτητές είναι εκείνοι που έχουν κλείσει την Γέφυρα.

Οι φοιτητές, που παρέμενουν στη γέφυρα, διαμήνυσαν πως δεν ευθύνονται αυτοί για την ταλαιπωρία των οδηγών, γι’ αυτό άλλωστε  άνοιξαν και τα διόδια. Μάλιστα προκειμένου να διευκολύνουν τα αυτοκίνητα που έχουν μπλοκαριστεί στις ουρές για τα φέρυ-μποτ, άνοιξαν έναν παράδρομο της Γέφυρας που παρέμενε κλειστός και ενημερώνουν τους οδηγούς να κινούνται από αυτόν και να περνούν τη Γέφυρα, για να γλυτώσουν την μεγάλη ταλαιπωρία.
Η αστυνομία σύμφωνα με το patrastimes προσπάθησε να “κόψει” την διέλευση των αυτοκινήτων από αυτόν τον δρόμο, με αποτέλεσμα ομάδα φοιτητών να κινηθεί εναντίον τους και οι αστυνομικοί να υποχωρήσουν.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κάνουν την εμφάνισή τους διμοιρίες των ΜΑΤ, μία στον παράδρομο που άνοιξαν οι φοιτητές, ενώ άλλη μια πάνω στην Γέφυρα.
Τελικά, μετά από συνεννόηση με την αστυνομία, αποχώρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ και αποχωρούν τώρα και οι φοιτητές από το σημείο.

NewsIt.gr