Τελικό: Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-1

Ο Λεβαδειακός, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ροζέριο και… λυτρωτή τον Κόρμπο, νίκησε 2-1 στη Κέρκυρα, παρέμεινε και τυπικά, ενώ έστειλε και με τα δύο πόδια τους «Φαίακες» στη Φούτμπολ Λιγκ!

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι δυο προπονητές. Βέβαια, για την Κέρκυρα το σχήμα ήταν λίγο πιο επιθετικό, αφού ο Γιάννης Παπακώστας επέλεξε να ξεκινήσει τέσσερις επιθετικούς.

Ο Αναστασόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Τσουμάνης αριστερά στην άμυνα, ο Αθανασίου δεξιά, με τους Πετρούση, Έντερ να αποτελούν τα δυο στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Σταμόγιαννος, Τσοκάνης, με τους Λεόν, Αγρίτη, Γκέσιο να είναι οι τρεις μπροστά τους. Στην κορυφή ο Κυβελίδης.

Για τον Λεβαδειακό ο Κυριακίδης κάθισε κάτω από τα γκολπόστ, ο Μεντί κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Μουλόπουλος το δεξί και οι Γεωργίου, Λισγάρας ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Κόρμπος, Ζησόπουλος, με τους Πόι, Ροζέριο, Ακόστα να είναι η τριπλέτα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βασιλείου.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Λεβαδειακό, καθώς μόλις στο 6′ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Ροζέριο έκανε ωραία ενέργεια αποφεύγοντας δυο αντιπάλους και με ιδανικό πλασέ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Αναστασόπουλο.

Αυτό έδειξε να βολεύει τους Βοιωτούς, που θέλησαν κυρίως να ελέγξουν το παιχνίδι. Όμως, η Κέρκυρα ανέβηκε και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Κυριακίδη. Το έπραξε αυτό στο 15′, όταν το σουτ του Αγρίτη έξω από την περιοχή και από πλάγια έφυγε άουτ, καθώς και στο 29′ από το… πουθενά!

Ο Λισγάρας δε συνεννοήθηκε σωστά με τον Κυριακίδη και ο Γκέσιος μπήκε στη φάση για να… τσιμπήσει την μπάλα, όμως ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων πρόλαβε να την μπλοκάρει. Ένα πλασέ του Λεόν στο 36′ δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ το λάθος του Έντερ στο αμέσως επόμενο λεπτό λίγο έλειψε να φέρει και δεύτερο τέρμα για τον Λεβαδειακό.

Ο Κόρμπος έβαλε την κόντρα και προτού γίνει απειλητικός βγήκε ο Αναστασόπουλος και απομάκρυνε σε πλάγιο άουτ. Τελικά, οι Φαίακες έφτασαν στην ισοφάριση στο 45′, όταν ο Αθανασίου έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Αγρίτη που μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ από πλάγια, με τον Κυριακίδη να μην μπορεί να αποκρούσει.

Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη οι παίκτες του Βέλιτς μπήκαν και πάλι πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και είχαν δυο καλές στιγμές για να πάρουν κεφάλι ξανά στο σκορ. Στο 47′ ο Ακόστα έβγαλε ωραία μπαλιά από πλάγια για τον Βασιλείου, ο οποίος πλάσαρε από κοντά άουτ, με το σουτ του Πόι να έχει την ίδια κατάληξη στο 48′.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, αλλά και η Κέρκυρα είχε κάποιες ευκαιρίες, με ένα μακρινό σουτ του Σταμόγιαννου στο 58′ να αποκρούει ο Κυριακίδης σε κόρνερ. Αυτό του Ροζέριο τρία λεπτά αργότερα «έβγαλε» ο Αναστασόπουλος, που δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στο 71′. Ο Ροζέριο έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, αφού τη βρήκε και ο γκολκίπερ των Φαιάκων.

Ο Κόρμπος βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και πήρε το… ριμπάουντ για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του, η οποία της εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ και τη νέα σεζόν.

Συνθέσεις ομάδων Κέρκυρα (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Τσουμάνης (57′ λ. τρ. Ηλιάδης), Πετρούσης, Έντερ, Αθανασίου, Σταμόγιαννος (83′ Κρητικός), Λεόν, Αγρίτης, Τσοκάνης, Γκέσιος (87′ Βασιλόγιαννης), Κυβελίδης.

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Κυριακίδης, Μεντί, Γεωργίου, Λισγάρας, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Ζησόπουλος, Ροζέριο (90’+2′ Ρομέου), Πόι, Ακόστα (63′ Καγιεχόν), Βασιλείου (86′ Μαχαίρας).