Τελικό: ΠΑΟΚ-Βέροια 2-0

Χωρίς να… βάλει τα δυνατά του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Βέροιας στην Τούμπα και πέρασε -με ένα παιχνίδι περισσότερο- στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Και τα δυο τέρματα μπήκαν με κεφαλιές των Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη. Διατήρησε μια απόσταση ασφάλειας από την ζώνη του υποβιβασμού η “βασίλισσα του Βορρά”

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με όρεξη στο ματς και με το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου άρχισε να βρίσκει ρυθμό και να δημιουργεί ευκαιρίες. Μπροστά του όμως βρήκε έναν πολύ καλό Λόπεζ, που σε αρκετές φορές κράτησε το “μηδέν”.

Οι γηπεδούχοι επιτέθηκαν κυρίως από τις πτέρυγες, με τους Λόρενς, Καμαρά, Ολίσε και Λίνο να μην βρίσκουν ιδιαίτερη αντίσταση από την αντίπαλη άμυνα, αλλά τελικά το γκολ ήρθε στο 34′ από την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη, με λίγη… βοήθεια από τον Μοκάκε.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο 45λεπτο, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να μη δεχθούν άλλο τέρμα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως πήρε το πρώτο της κόρνερ στο 61′! Ο Δώνης είδε πως η ομάδα του είχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και γι’ αυτό πέρασε τους Αθανασιάδη και Φωτάκη στο παιχνίδι. Τελικά το τέρμα που “κλείδωσε’ τη νίκη για τον “δικέφαλο του Βορρά” ήρθε από τον “Κλάους” στο 85′.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Κάτσε, Λάζαρ (65’ Φωτάκης), Ολίσε, Καμαρά, Λόρενς, Σαλπιγγίδης (65’ Αθανασιάδης).

Στον πάγκο: Γλύκος, Ιντζίδης, Έτο, Γεωργιάδης, Κίτσιου

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γκιγιέρμο (64’ Ρεάνο), Μοκάκε, Μπαργκάν (70’ Καλτσάς), Ορέστες, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Ιωάννου, Μπερτίν, Ολαϊτάν, Τζημογιάννης

Στον πάγκο: Κοτταρίδης, Καλί, Μπάρμπας, Παυλίδης, Βεργώνης