Τελικό: Ατρόμητος- Άρης 0-1

Ο Αγκάνθο άφησε -με δεύτερη κίτρινη- τους παίκτες του Άρη να παίξουν με αριθμητικό μειονέκτημα από το 18′, αλλά οι Θεσσαλονικείς αγωνίστηκαν με το… μαχαίρι στα δόντια κόντρα στον μέτριο Ατρόμητο και πήραν τη νίκη (1-0), με το τέρμα ενός πρώην Περιστεριώτη, του Ανδρέα Τάτου.

Έτσι, ο Άρης -που δεν είχε κερδίσει κανένα εκτός έδρας ματς στο εφετινό πρωτάθλημα- κατάφερε μετά από εννιά ήττες και τέσσερις ισοπαλίες μακριά από το “Βικελίδης” να πάρει το πρώτο του τρίποντο και να μείνει ζωντανός στη μάχη για την παραμονή.

Το ματς ξεκίνησε με τον Άρη να δείχνει διάθεση να πετύχει ένα γκολ που θα του… έδινε φτερά για τη νίκη, κάτι που όμως δεν κατάφερε να κάνει ο Γιαννιώτας στο 2′. Ο Ατρόμητος πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού στην συνέχεια, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα των φετινών του αγώνων, δηλαδή να φτιάξει φάσεις και να πετύχει κάποιο τέρμα.

Η αναμέτρηση πήρε… φωτιά στο 18′. Σε μία διεκδίκηση της μπάλας, ο Αγκάνθο πήδηξε πάνω στον Ταυλαρίδη και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής Στυλιαράς είδε “θέατρο”, του έδειξε κίτρινη κάρτα, κάτι που έκανε έξαλλο τον Ισπανό επιθετικό. Ο Αγκάνθο επιτέθηκε φραστικά στον Στυλιαρά -ο Τάτος τον κρατούσε με τα… χίλια ζόρια- και ο ρέφερι τον απέβαλε με δεύτερη κίτρινη.

Έτσι, ο Άρης αναγκάστηκε να παίξει για το υπόλοιπο του αγώνα με δέκα παίκτες, χάνοντας έναν από τους πολυτιμότερους του παίκτες. Στην μικρή διακοπή που ακολούθησε, είδαμε συγκλονιστικές εικόνες, με τον Παπαζαχαρία να κλαίει και να φωνάζει: “αφήστε μας να παίξουμε”.

Το παιχνίδια ξεκίνησε και πάλι μετά από διακοπή 6 λεπτών, με τους παίκτες του Άρη να κλείνονται στην άμυνα, να επιτίθονται κυρίως από τα αριστερά με τον Γιαννιώτα και τον Ατρόμητο να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Σουμπίνιο στο 42′. Η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε, με τον Ατρόμητο να έχει την πρωτοβουλία και τον Άρη να οπισθοχωρεί, αλλά να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 63′ με τον Γιαννιώτα. Η “απάντηση” των γηπεδούχων σε αυτή την ευκαιρία ήρθε άμεσα, με το δοκάρι του Σουμπίνιο (67′).

Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι “κίτρινοι” έπαιξαν στα… ίσα τους “κυανόλευκους”, έφτιαξαν ευκαιρίες και τελικά πήραν το “χρυσό τρίποντο” με τον Τάτο (82′). Ο διεθνής επιθετικός σεβάστηκε το ότι… στο Περιστέρι “φτιάχτηκε” σαν ποδοσφαιριστής κι έτσι δεν πανηγύρισε! Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Άρη να κλαίνε, αυτή την φορά όμως τα δάκρυα ήταν χαράς!

Ατρόμητος (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (58’ Καραγκούνης), Σουμπίνιο (67’ Πίτου Γκαρσία), Μπρίτο, Ναπολεόνι, Μάντζιος (79’ Κούτσι).

Στον πάγκο: Ρέινα, Ουντότζι, Νάστος, Λαζαρίδης.

Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Καζναφέρης (70’ Διαμαντάκος), Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Μαργαρίτης, Οικονόμοπουλος, Τριανταφυλλάκος, Νταμαρλής, Γιαννιώτας (93’ Ηρακλής), Τάτος (89’ Αγγελούδης), Αγκάνθο.

Στον πάγκο: Βελλίδης, Σουνάς, Καραγιάννης, Τσουκάνης.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)
Βοηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Σταθόπουλος (Ηλείας)
Γήπεδο: Δημοτικό γήπεδο Περιστερίου