Eπικοινωνία Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη – «αγκάθι» το Δημόσιο

Τηλεφωνική  επικοινωνία, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να τους  ενημερώσει για το περιεχόμενο της συζήτησης, που είχε με τους επικεφαλής της  τρόικας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, «αγκάθι» στη συνομιλία των δύο πλευρών  παραμένει η κινητικότητα στο Δημόσιο, με τους εκπροσώπους της τρόικας να ζητούν  συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.
Για τις  απολύσεις στο Δημόσιο οι  εκπρόσωποι των δανειστών εμμένουν σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα  περιλαμβάνει τις απολύσεις 25.000 ατόμων έως το τέλος του 2013, τα νέα  οργανογράμματα των υπουργείων και το πλάνο της διαθεσιμότητας.
Τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων ήταν η κινητικότητα στο Δημόσιο, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι ενιαίος φόρος ακινήτων, η συγχώνευση Εθνικής-Eurobank από τα οποία εξαρτάται η συμφωνία προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση των 2,8 και 6 δισ. ευρώ. Στη συνάντηση η στάση της τρόικας ήταν αμείλικτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έθεσε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης προς την τρόικα τονίζοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα. «Υπάρχει σημαντική πρόοδος σε όλα τα ζητήματα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Στουρνάρας διευκρίνισε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και αναμένεται νέα συνάντηση του ιδίου με το επιτελείο της τρόικας το απόγευμα.
Μετά την  αποχώρηση των επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών στο  Μέγαρο Μαξίμου  παραμένει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν ο κ. Σαμαράς με τον πρόεδρο της  ΔΗΜΑΡ και το Σάββατο το μεσημέρι  αναφορικά με το ζήτημα του υπουργού  Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη  Μανιτάκη.
Ο πρωθυπουργός  διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης για τον  Αντώνη Μανιτάκη. Οι δύο αρχηγοί  συζήτησαν τις έως τώρα διαπραγματεύσεις της  ελληνικής κυβέρνησης με τα  μέλη της τρόικας, ενόψει της συνάντησης του  πρωθυπουργού μαζί  τους.
Πηγή: http://www.skai.gr