Φήμες για νέα πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα

Ετοιμάζεται ή όχι η Βόρεια Κορέα για μια ακόμη πυραυλική ή πυρηνική δοκιμή; Οι ενδείξεις προς τα εκεί δείχνουν. Σήμερα, 53.000 εργάτες στη βιομηχανική ζώνη της Κεσόνγκ, δεν εμφανίστηκαν τις δουλειές τους.

Η βιομηχανική ζώνη του Κεσόνγκ λειτουργεί από κοινού με τη Νότια Κορέα. Η Πιονγιάνγκ είχε απειλήσει να την κλείσει. Και το έκανε την Τρίτη, για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε το 2004.

Η απόφαση της Πιονγκγιάνγκ να διακόψει τη λειτουργία στη βιομηχανική ζώνη του Κεσόνγκ συμπίπτει με τη φημολογία ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για πυραυλική δοκιμή ή για μία ακόμη πυρηνική δοκιμή.

Περίπου 475 Νοτιοκορεάτες εργαζόμενοι και διευθυντές εργοστασίων παραμένουν στην Κεσόνγκ, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Βόρεια Κορέα.
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι 77 από αυτούς θα επιστρέψουν σήμερα Τρίτη.

Πολλοί Νοτιοκορεάτες διστάζουν να φύγουν ανησυχώντας για τον αντίκτυπο που θα μπορούσε αυτό να έχει στη θέση τους και στην εταιρεία.

Η Κεσόνγκ αποφέρει στη Βόρεια Κορέα δύο δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε εμπορικά αγαθά και απασχολεί πάνω από 50.000 Βορειοκορεάτες σε 123 νοτιοκορεατικές εταιρείες.

Πηγή:NewsIt.gr