Ομογενής αναλαμβάνει γενικός διευθυντής του Οργανισμού V/Line

Στις 20 Μαΐου αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού διευθυντή του οργανισμού δημοσίων μέσων μεταφοράς V/Line,  ο ομογενής Θίο Ταϊφάλος. Την πρόσληψη του ομογενή ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Δημοσιών Συγκοινωνιών Τέρι Μάντλερ, ο οποίος εξήρε το μέχρι τώρα έργο που προσέφερε ο κ. Ταϊφάλος ενόσω υπηρετούσε σε παρόμοια θέση για λογαριασμό του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Κουινσλάνδης.

Αξίζει αν σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της θητείας του στην Κουινσλάνδη ο κ. Ταϊφάλος κατάφερε να αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους επιβάτες, γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο από σχετικές έρευνες αγοράς που διεξήχθησαν ενόσω κατείχε την ηγετική θέση, αλλά και από το γεγονός ότι βραβεύτηκε ως ο καλύτερος Διευθυντής Τμήματος Εξυπηρέτησης Πελατών της Αυστραλίας το 2012.

Η θητεία του κ. Ταϊφαλου στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της Κουινσλάνδης άρχισε το 2007.

Μετά την ανακοίνωση της πρόσληψής του από την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας, ο κ. Ταϊφάλος δήλωσε ότι το γεγονός ότι αναλαμβάνει την θέση του γενικού διευθυντή της V/ Line αυτή την χρονική περίοδο αποτελεί μεγάλη πρόκληση αλλά και ευθύνη. «Ο Οργανισμός V/Line μεγαλώνει, και εισέρχεται σε νέα εποχή. Αναφέρομαι στην εισαγωγή του συστήματος έκδοσης εισιτηρίων myki και στην αγορά 40 καινούριων βαγονιών ταχείας κυκλοφορίας» είπε ο ομογενής.

Να αναφέρουμε ότι η θέση του γενικού διευθυντή της V/ Line «χήρεψε» πριν από 6 μήνες όταν ο τότε γενικός διευθυντής Ρομπ Μπαρνέτ παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του. Από τότε πολλές ήταν οι φήμες για ιδιωτικοποίηση της V/ Line, που ανήκει ακόμα στην πολιτεία. Παρά το γεγονός ότι ο Οργανισμός Δημοσιών Μέσων μαζικής Μεταφοράς της Βικτώριας είχε την ευκαιρία να επισυνάψει συμβόλαιο με τον οργανισμό V/ Line για ένα χρόνο επέλεξε εξάμηνη σύμβαση η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Αυτό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας, να σκέφτεται την ιδιωτικοποίηση του V/ Line. Τα τραίνα και τα λεωφορεία του V/ Line καλύπτουν τις ανάγκες του υπεραστικού δικτύου της πολιτείας.

Neoskosmos.com