Όλο το υπόμνημα του Γιώργου Παπανδρέου στην Προανακριτική – Δεν ξέρει τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ

Ένα επτασέλιδο υπόμνημα έφτασε στη Βουλή από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά τις τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με το χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ

Στην ουσία ο κ. Παπανδρέου αναφέρει πως δεν ξέρει τίποτα για τη λίστα Λαγκάρντ και δεν είχε καμία ανάμειξη στη διερεύνηση της υπόθεσης, πέρα από την πάγια εντολή που είχε δώσει προς όλους στην κατεύθυνση της πάταξης της φοροδιαφυγής.
«Δεν ενημερώθηκα ποτέ, ούτε ζήτησα να ενημερωθώ για το περιεχόμενο ή για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα αναφορικά με τη λίστα», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου, ενώ σε άλλο σημείο σημειώνει: «Υπενθυμίζω ότι υπήρξα πρόσφατα και ο ίδιος προσωπικά θύμα της φημολογίας που αναπτύχθηκε δημόσια, όπως και της άκρατης σεναριολογίας και συνωμοσιολογίας που επικράτησε σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, όταν με έκπληξη και οργή αντιμετώπισα τη συνειδητή κατά την άποψη μου προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην υπόθεση τη μητέρα μου Μαργαρίτα Παπανδρέου για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Η Δικαιοσύνη θα έχει σύντομα το λόγο σε αυτή την υπόθεση».

 

Στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου αναφέρουν πως με το υπόμνημα αυτό ο κ. Παπανδρέου απαντά στα ερωτήματα που έχουν τεθεί και καταθέτει την άποψή του για την υπόθεση αναλυτικά και γενικότερα για το έργο των κυβερνήσεων στο ζήτημα της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Είναι ένα πλήρες, σαφές και επαρκέστατο υπόμνημα.
Σημειώνουν επίσης οι στενοί συνεργάτες του κ. Παπανδρέου πως ο πρώην πρωθυπουργός λέει ότι έχει να πει για την υπόθεση, δηλαδή την πραγματικότητα και την αλήθεια.
Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος της Προανακριτικής επιτροπής Χρήστος Μαρκογιαννάκης διάβασε στα μέλη το υπόμνημα του κυρίου Παπανδρέου, εν μέσω σοβαρών αντιδράσεων.
Πολλά μέλη της Επιτροπής υπογράμμισαν πως ένα είναι το κρίσιμο ερώτημα αν είχε γνώσει ο κ. Παπανδρέου της λίστας και των ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτή.  Η αντιπολίτευση θέτει θέμα κλήτευσης του κυρίου Παπανδρέου, η απόφαση ωστόσο θα ληφθεί με ψηφοφορία.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, κ. Κασιδιάρης χαρακτήρισε το υπόμνημα για πέταμα και ζήτησε ακόμα και τη βίαιη προσαγωγή του στην Προανακριτική Επιτροπή.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου βρίσκεται στις ΗΠΑ και αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα σε λίγο καιρό καθώς λήγει το συμβόλαιό του με το πανεπιστήμιο Columbia.

NewsIt.gr