Χιλιάδες αιτήσεις για μία από τις “καλύτερες δουλειές στον κόσμο”

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο έκαναν αίτηση για μία από τις έξι “Καλύτερες Δουλειές στον Κόσμο” της Αυστραλίας.

Η απασχόλησή τους θα είναι διάρκειας έξι μηνών. Οι θέσεις εργασίας συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον τουλάχιστον 330.000 ανθρώπων από σχεδόν 200 χώρες πριν από την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων αργά χθες το βράδυ.
Οι ενδιαφερόμενοι κλήθηκαν να υποβάλουν ένα βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων στο οποίο να εξηγούν γιατί κρίνουν ότι είναι οι κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη δουλειά που θα τους αποφέρει 100.000 δολάρια.
Μεταξύ των αιτήσεων ήταν κι εκείνη ενός άνδρα που έστειλε βίντεο με τον ίδιο να παίζει μαξιλαροπόλεμο με αγνώστους στους δρόμους της Νέας Υόρκης και να χορεύει με τα εσώρουχά του στο υπόγειο σιδηρόδρομο.
Η εκστρατεία βασίστηκε σε μία πρωτοβουλία του 2009 των αρχών της πολιτείας του Κουίνσλαντ που αναζητούσαν έναν “φύλακα για νησί” για το γνωστό Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα. Εκείνη η εκστρατεία συγκέντρωσε σχεδόν 35.000 υποψηφιότητες και τελικά επελέγη ο βρετανός Μπεν Σάουθολ.
Αυτή τη φορά, αναζητείται–μεταξύ άλλων–και κάποιος ως “Επικεφαλής Διασκεδαστής”, ο οποίος θα έχει πρόσβαση VIP σε πριβέ πάρτυ και φεστιβάλ στο Σίδνεϊ. Οι 18 φιναλίστ θα μεταβούν στην Αυστραλία για συνεντεύξεις και τα ονόματα των έξι νικητών θα ανακοινωθούν στις 21 Ιουνίου. Τις περισσότερες αιτήσεις έστειλαν Αμερικανοί και ακολουθούν Βρετανοί.

NewsIt.gr