Μαθήματα ελληνικής μαγειρικής στο Σίδνεϊ

Το Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϊ παρουσιάζει τις γαστρονομικές γεύσεις της Ελλάδας, με το να αφιερώσει ένα τμήμα του πολιτιστικού προγράμματός του στα τρόφιμα. Εκτός από τις ειδικές εκδηλώσεις που έχουν γίνει από μερικά από τα πιο εκλεκτά εστιατόρια του Σύδνεϋ, όπου γευτήκατε μερικά από τα πιο απολαυστικά ελληνικά πιάτα που η Ελλάδα έχει να προσφέρει, έχετε επίσης την ευκαιρία να μάθετε να μαγειρεύεται ελληνικά.

Το «Ελάτε να μαγειρέψουμε ελληνικά» ιδρύθηκε από δύο μάγειρες οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια έχουν μάθει τον αυθεντικό τρόπο μαγειρέματος παραδοσιακών ελληνικών πιάτων που τα διδάχτηκαν από τις μητέρες και τις γιαγιάδες τους. Τα μαθήματα αυτά έχουν σκοπό να σας αποκαλύψουν τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας. Η Τούλα Βαρηπάτη και η Κούλα Τζάννες επιθυμούν να δοθεί μία συνέχεια ώστε οι συνταγές αυτές και οι τεχνικές τους να μην χαθούν και θέλουν να τις διδάξουν και σ’ εσάς.
«Βλέπουμε την ανάγκη να συνεχίσουμε αυτές τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, που οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν, πριν χαθούν από την κουζίνα μας για πάντα. Η εκμάθηση αυτή είναι μια επίδειξη του πόσο απλή και διασκεδαστική η ελληνική κουζίνα μπορεί να είναι» δήλωσε η Τούλα για την επινόηση των μαθημάτων μαγειρέματος.

Η εκμάθηση περιλαμβάνει, στις 14 Απριλίου 2013, μάθημα μαγειρικής BBQ για τους άνδρες, όπου μπορείτε να γίνετε ο ειδικός του μπάρμπεκιου, με το αρνί να λιώνει στο στόμα σας και Πασχαλινή μαγειρική στις 20 Απριλίου 2013 που θα σας προετοιμάσει για την πιο σημαντική γαστρονομική γιορτή του ελληνικού ημερολόγιου.

Όλα τα μαθήματα είναι σε μορφή επίδειξης με δειγματοληψία από όλα τα πιάτα και δώρα έκπληξης. Κρατήσεις για το «Ελάτε να μαγειρέψουμε ελληνικά» μπορεί να γίνουν μέσω e-mail: admin@letscookgreek.com.au ή στο τηλέφωνο της Τούλας: 0412 610 472 ή της Κούλας: 0419 432 600

Λεπτομερή περιγραφή στην ιστοσελίδα www.letscookgreek.com.au στο πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ του Σύδνεϋ και την ιστοσελίδα www.greekfestivalofsydney.com.au

Πηγή: Neoskosmos.com