Πιέζει η τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο

Εκτακτη σύσκεψη με τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ θα έχει στη μία και μισή το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο.

Οι ευρωπαίοι εταίροι απαιτούν να κλείσει η διαπραγμάτευση με την τρόικα μέχρι την Τρίτη και μάλιστα, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, οι εταίροι επεσήμαναν πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Τρίτη, τουλάχιστον για το ζήτημα του Δημοσίου, δεν θα μπορέσει να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Οι δανειστές απαιτούν να πάρουν στα χέρια τους αναλυτικά τα τριμηνιαία χρονοδιαγράμματα για τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων έως το τέλος του 2014, και όχι μόνον για τους επίορκους, ή τους κοπανατζήδες.

Ενδεικτική του επείγοντος του θέματος είναι και η δήλωση κυβερνητικού παράγοντα μετά τη λήξη της εξάωρης σύσκεψης της με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών, με τον κ. Σταϊκούρα, που δήλωσε προς τους δημοσιογράφους πως “ελπίζω να κλείσουμε αύριο”.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην “Ημερησία” προετοιμάζει το έδαφος για τις απολύσεις λέγοντας πως «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται» (διαβάστε την είδηση). Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt με αφορμή τη συνέντευξη υπήρξε και τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.