Κίνα: 13 νεκροί από την γρίπη των πτηνών

Δύο άνθρωποι στην κεντρική κινεζική επαρχία Χενάν μολύνθηκαν από το νέο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών – τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στην περιοχή – ενώ ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 13 από τους 60 που συνολικά έχουν μολυνθεί, ύστερα από δύο ακόμη θανάτους που σημειώθηκαν στην Σανγκάη.

Ένας από τους δύο ανθρώπους που μολύνθηκαν στη Χενάν – ένας 34χρονος από την πόλη Καϊφένγκ – νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ένας δεύτερος – ένας 65χρονος χωρικός από την Ζουκού – νοσηλεύεται χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Τα άλλα δύο κρούσματα δεν φέρεται να συνδέονται.

Άλλα τέσσερα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στην ανατολική Ζεζιάνγκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην επαρχία σε 15.

Τρία ακόμη κρούσματα σημειώθηκαν στη Σανγκάη, το επιχειρηματικό κέντρο της Κίνας, ανεβάζοντας τον αριθμό των κρουσμάτων στην πόλη σε 24, ενώ έχουν καταγραφεί εννέα θάνατοι, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Τρία κρούσματα έχουν πλέον αναφερθεί εκτός ανατολικής Κίνας – όπου πρωτοεμφανίστηκε το νέο στέλεχος – μεταξύ των οποίων ένα στην πρωτεύουσα Πεκίνο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κίνα.

Nooz.