Ιράν: Ο σεισμός ήταν 7,5 ρίχτερ και δεν έχουμε ούτε ένα νεκρό!

Δεν υπάρχουν νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε σήμερα στο Ιράν  σε περιοχή κοντά στην μεθόριο με το Πακιστάν, δήλωσε Ιρανός επαρχιακός  αξιωματούχος.

“Ευτυχώς, ο σεισμός δεν προκάλεσε καμία απώλεια”, δήλωσε στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA ο Χατάμ Ναρουγί, κυβερνήτης της ιρανικής επαρχίας Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, όπου σημειώθηκε ο ισχυρός σεισμός.
Αντίθετα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, δεκατρείς άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Την ίδια ώρα η Ρωσική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (Rosatom) ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πυρηνικός σταθμός που έχει κατασκευάσει η Ρωσία στο Μπουσέρ, στο Ιράν, δεν υπέστη καμία ζημιά από τον σημερινό ισχυρό σεισμό.
“Ένας αξιωματούχος που βρίσκεται εκεί δήλωσε ότι στην περιοχή δεν έγιναν καν αισθητές οι δονήσεις”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Rosatom Σεργκέι Νοβίκοφ στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Ο σταθμός αυτός βρίσκεται σε απόσταση 950 χιλιομέτρων δυτικά της Χας, πόλης που βρισκόταν κοντά στο επίκεντρο του σημερινού σεισμού, ο οποίος ήταν μεγέθους, σύμφωνα με τις ιρανικές υπηρεσίες, 7,5 βαθμών.

NewsIt.gr