Δύο ύποπτοι σε αεροπλάνο στη Βοστώνη

Συναγερμός έχει σημάνει στα αεροδρόμια της Βοστόνης και της Νέας Υόρκης ενώ οι αρχές ανάγκασαν δύο ύποπτους επιβάτες να αποβιβαστούν από αεροπλάνο στο αεροδρόμιο της Βοστόνης πριν αυτό αναχωρήσει.

Δύο επιβάτες ενός αεροσκάφους υποχρεώθηκαν να κατέβουν από αυτό προτού αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Λόγκαν της Βοστόνης σήμερα, μία ημέρα μετά τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στον τερματισμό του Μαραθωνίου, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Η πηγή που ανέφερε το περιστατικό αυτό δεν διευκρίνισε αν η απομάκρυνση των επιβατών και των αποσκευών τους συνδέεται με τις έρευνες που πραγματοποιούνται από τις αρχές για τις επιθέσεις. Τα στοιχεία των δύο επιβατών δεν αποκαλύφθηκαν.

Η πτήση 636 της εταιρείας United Airlines επρόκειτο να απογειωθεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λόγκαν στις 06:04, τοπική ώρα, με προορισμό το Σικάγο, αλλά τελικά καθυστέρησε κατά τρεις ώρες. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κρίστεν Ντέιβιντ είπε ότι το πλήρωμα ζήτησε από τους επιβάτες να περάσουν ξανά, μαζί με τις αποσκευές τους, από έλεγχο πριν από την απογείωση. Τελικά, η πτήση πήρε το “πράσινο φως” και αναχώρησε για τον προορισμό της χωρίς τους δύο επιβάτες.

Ένα άλλο αεροσκάφος της εταιρείας US Airways που προσγειώθηκε στη Βοστόνη από τη Φιλαδέλφεια οδηγήθηκε στην άκρη του αεροδρομίου προκειμένου να εξεταστεί μια “ύποπτη” αποσκευή. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στον τερματικό σταθμό και περίμεναν να ολοκληρωθεί ο έλεγχος που έδειξε ότι η βαλίτσα ήταν “αθώα”.

Στη Νέα Υόρκη, πυροτεχνουργοί κλήθηκαν στον κεντρικό τερματικό σταθμό του Διεθνούς Αεροδρομίου Λα Γκουάρντια, ο οποίος εκκενώθηκε επειδή εντοπίστηκε ένα “ύποπτο δέμα”. Ο Ρον Μαρίσκο, εκπρόσωπος των Λιμενικών Αρχών της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσι, της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για την ασφάλεια των αεροδρομίων της περιοχής, είπε ότι αποδείχτηκε τελικά ότι το “ύποπτο δέμα” ήταν στην πραγματικότητα “κομμάτι ενός φωτιστικού”.

Οι αρχές σε όλες τις ΗΠΑ βρίσκονται σε επιφυλακή από την Δευτέρα.

Πηγή: NewsIt.gr