Βοηθείστε στην προβολή της Ελλάδας

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται να επισκευαστεί η Τριήρης «Ολυμπιάς» και να σταλεί στην μεγάλη πρεμιέρα της νέας ταινίας των «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας».
Η ελληνική τριήρης που ανήκει στο πολεμικό Ναυτικό, αλλά κατασκευάστηκε από δύο Βρετανούς το 1985, για να συμμετάσχει στην καλοκαιρινή πρεμιέρα της ταινίας «300» στην Αμερική πρέπει πρώτα να επισκευαστεί (αυτή τη στιγμή είναι μισοτελειωμένη). Όλα αυτά όμως θέλουν χρήματα και το ποσό που πρέπει να συγκεντρωθεί έως τις 5 Μαΐου είναι $265,000.

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα σίγουρα δεν βοηθά γεγονός που ώθησε τους «θαυμαστές της Ολυμπιάς» να ζητήσουν την βοήθεια της ομογένειας στην Αυστραλία προκειμένου να ολοκληρωθεί η τριήρης.

Δεν χρειάζεται να σταλούν χρήματα στην Ελλάδα. To Trireme Trust ο βασικός χρηματοδότης για την κατασκευή της τριήρη μέσω της μεθόδου crowdfunding (δηλαδή την αναζήτηση χρηματοδότησης μέσω Ίντερνετ) καλεί όλους όσους θα ήθελαν να συμβάλλουν έμπρακτα στην προβολή της Ελλάδας μπορούν να το κάνουν επισκεπτόμενη την ιστοσελίδα http://www.kickstarter.com/projects/1895671035/voyage-of-a-legend-trirem… έως τις 5 του Μάη.

Αν βέβαια δεν γίνει εφικτό να συγκεντρωθούν τα χρήματα τότε οι δωρεές θα επιστραφούν αυτόματα στον λογαριασμό όλων όσων προσέφεραν αυθημερόν.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το ταξίδι της Ολυμπιάς από την Ελλάδα στην Νέα Υόρκη θα καταγραφεί σε ντοκιμαντέρ.

Η τριήρης πρωταγωνιστεί ήδη, γραφιστικά τουλάχιστον, στην ταινία «300: Η άνοδος της αυτοκρατορίας» καθώς οι παραγωγοί ζήτησαν τα σχέδια της προκειμένου να δημιουργήσουν αντίγραφό της μέσω της γραφιστικής τέχνης και το οποίο λαμβάνει μέρος στην ταινία. Η Ολυμπιάς είναι το μοναδικό αντίγραφο της αρχαίας αθηναϊκής τριήρους που έχει κατασκευαστεί σε πραγματικό μέγεθος και έχει δοκιμαστεί σε φυσικές συνθήκες. Κατασκευάστηκε από τους βρετανούς καθηγητές Ιστορίας Μόρισον και Ναυπηγικής Κόουτς με χρηματοδότηση του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο παραδόθηκε τον Αύγουστο του 1987.

Neoskosmos.com