Βοστόνη: Η στιγμή της έκρηξης! Ένας ο δράστης; Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο!

– Μέσα σε μια ημέρα από την βομβιστική επίθεση στην Οκλαχόμα, οι αρχές είχαν ήδη τον ύποπτό τους. Τον Τίμοθι Μακ Βέι
– Μέσα σε 2 ημέρες από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους, οι ερευνητές γνώριζαν ότι πίσω από τις επιθέσεις ήταν η Αλ Κάϊντα
– Σήμερα, 2 ημέρες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στην Βοστόνη, οι αρχές είναι στο σκοτάδι. Δεν ξέρουν ούτε ποιός, ούτε γιατί
– Αστυνομικοί και πολίτες κάνουν έρανο για να επικηρύξουν με 50.000 δολάρια τους τρομοκράτες
– Όλα τα τελευταία σενάρια του FBI – Ήθελαν να προκαλέσουν μεγάλο πόνο, λέει Έλληνας γιατρός

Κι ενω δεν γνωρίζουν ακόμα αν είναι εσωτερική ή εισαγόμενη τρομοκρατία, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι δυο βόμβες που εξερράγησαν με διαφορά 12 δευτερολέπτων, σκότωσαν 3 ανθρώπους και τραυμάτισαν 183. Η μια ήταν μέσα σε χύτρα ταχύτητας η οπία ήταν τοποθετημένη μέσα σε σακίδιο.

Η δεύτερη ήταν επίσης τοποθετημένη μέσα σε ένα μεταλικό σκεύος αλλά δεν είναι ακόμα σίγουρο εαν επρόκειτο για χύτρα.

Αξιωματούχος του FBI είπε ότι πιθανότατα πυροδοτήθηκαν με ωρολογιακό μηχανισμό.

Οι αρχές επεξεργάζονται αυτή την στιγμή 2.000 πληροφορίες, χιλιάδες ψηφιακές φωτογραφίες και βίντεο και ζητούν από τους πολίτες να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο έχουν για να βοηθήσουν στην έρευνα.

Κάποιος σίγουρα γνωρίζει ποιός το έκανε αυτό, λένε με νόημα. Η συνεργασία των πολιτών είναι το Α και το Ω στην έρευνα.

Κάτοικοι της Βοστώνης αλλά και ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων ανακοίνωσαν ότι συγκεντρώνουν το ποσό των 50.000 δολαρίων προκειμένου να επικηρύξουν τον δράστη ή τους δράστες της επίθεσης.

Ο μοναχικός λύκος

Μια πιθανότητα που εξετάζουν σοβαρά οι αρχές είναι ο δράστης να ήταν ένας. Τον αποκαλούν και “μοναχικό λύκο”.

Ο Δρ Τζώρτζ Βελμάχος επικεφαλής της μονάδας τραυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, λέει ότι αυτός που έβαλε τις βόμβες ήθελε να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερο πόνο μπορούσε. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν στο σώμα τους ακόμα και 40 θραύσματα! Σε έναν τραυματία βρήκαν 12 καρφιά!

Οι φωτογραφίες

Κάποιες φωτογραφίες που τράβηξε ένας πολίτης από το σημείο όπου εξερράγη η 2η βόμβα δείχνουν μια πορτοκαλί και μια γκρι τσάντα μπροστά από τα κιγκλιδώματα και είναι ακριβώς το σημείο που εξερράγη η βόμβα.

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ

Την ίδια ώρα, αλλη φωτογραφία από τον τόπο της έκρηξης δείχνει ένα σκισμένο μαύρο σακίδιο μέσα στο οποίο πιθανότατα μεταφέρθηκε η βόμβα.

 

NewsIt.gr