Συνέντευξη Τύπου για την Αγία Σοφία

Kris IIII

Ο ελληνοαμερικανός ηγέτης κ. Κρίς Σπύρου με την πρώην υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Χίλαρυ Κλίντον

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο κ. Κρις Σπύρου, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας και ο κ. Αχιλλέας Δημητριάδης, Νομικός Σύμβουλος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας στην Ευρώπη, θα δώσουν κοινή Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013, στις 12:30 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, οδός Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, Αθήνα.

Θέμα της συνέντευξης είναι η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης και η τελική φάση της διεκδίκησης της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, ώστε να επανέλθει ο Ιερός Ναός της Χριστιανοσύνης στην αρχική του υπόσταση, ως ο Καθεδρικός Ναός της Ορθοδοξίας.

Οι κ.κ. Κρις Σπύρου και Αχιλλέας Δημητριάδης (γνωστός από την υπόθεση της Κυπρίας, Τιτίνας Λοϊζίδου, που δικαιώθηκε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο) θα εξηγήσουν την νομική διαδικασία της τελικής φάσης διεκδίκησης.

Οι κ.κ. Σπύρου και Δημητριάδης θα ανακοινώσουν επίσης τον νόμιμο τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν, στην πρόσφατη προσπάθεια του Τουρκικού Κοινοβουλίου,να μετατρέψει πάλι την Χριστιανική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, από ψευδομουσείο που είναι σήμερα, σε Τζαμί.

Μετά το πέρας της συνέντευξης θα ακολουθήσει μπουφές.

Ο γνωστός νομικός κ.Αχιλλεας Δημητριάδης, νομικός σύμβουλος της παγκόσμιας ενορίας Αγίας Σοφίας

Ο γνωστός νομικός κ.Αχιλλεας Δημητριάδης, νομικός σύμβουλος της παγκόσμιας ενορίας Αγίας Σοφίας

Πληροφορίες: Κική Κονδυλοπούλου, τηλ. 210 3680042,  κιν. 6934 183393, email: kkondylopoulou@hau.gr

 

 

*O κ. Κρις Σπύρου διετέλεσε βουλευτής ΗΠΑ, Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και Πρόεδρος της Βουλής του Νιού Χάμσαϊρ των ΗΠΑ.