Έφυγε από τη ζωή η γνωστή στην ομογένεια δημοσιογράφος Μαρία – Μιρέλλα Γεωργιάδου

Απεβίωσε χθες το βράδυ σε νοσοκομείο του Μανχάταν, μετά από καρδιακό επεισόδιο, η δημοσιογράφος Μαρία – Μιρέλλα Γεωργιάδου, η οποία για 25 χρόνια διετέλεσε ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ) στη Νέα Υόρκη.

Η εκλιπούσα ήταν 87 ετών και είχε γεννηθεί στην Αθήνα, όπου και έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της μέχρι τη διαπίστευσή της ως ανταποκρίτρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μιρέλλα Γεωργιάδου είχε ξεκινήσει τη μακρά δημοσιογραφική της πορεία από την εφημερίδα “Εστία” το 1962. Στη συνέχεια, εργάστηκε στη “Μεσημβρινή” και στην “Καθημερινή” της Ελένης Βλάχου και ακολούθως στις εφημερίδες “Βραδινή” και “Απογευματινή”, ενώ είχε εργαστεί και στο Γραφείο Τύπου του ΟΤΕ.

Από το 1969 μέχρι το 1989 συνέβαλε σημαντικά στην έκδοση σειράς άρθρων στην αγγλική γλώσσα για την ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου.

Η Μιρέλλα Γεωργιάδου εργάστηκε με αφοσίωση, ήθος και άρτιο επαγγελματισμό, υπηρετώντας με σεβασμό την είδηση. Ανέδειξε θέματα κληρονομιάς και παιδείας του “έξω Ελληνισμού”, με ιδιαίτερες ευαισθησίες και γνώσεις για τον ελληνικό πολιτισμό.

Η πολύχρονη υπηρεσία της στο ΑΠΕ (από το 1977 μέχρι το 2002) είχε αναγνωριστεί και εκτιμηθεί από προσωπικότητες του πολιτικού και πνευματικού κόσμου της Ελλάδας.

Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, Νέας Υόρκης.