Αυτοί είναι οι δυο ύποπτοι βομβιστές της Βοστόνης – FBI: Είναι επικίνδυνοι και οπλισμένοι

Τις φωτογραφίες των δυο ανδρών έδωσε στη δημοσιότητα το FBI
– Εντοπίστηκαν από κάμερες ασφαλείας κοντά στη γραμμή του τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστόνης
– Έχουν μαύρα σακίδια, στα οποία φέρονται να είχαν κρύψει τις βόμβες
– Ο ένας φορά σκούρο καπέλο και γυαλιά ηλίου και ο δεύτερος λευκό καπέλο
– Το FBI ζητά πληροφορίες από τους πολίτες
– Οι δυο ύποπτοι θεωρούνται επικίνδυνοι και οπλισμένοι
– Έχει εξακριβωθεί η ταυτότητά τους αλλά δε δόθηκαν άλλες πληροφορίες

Είναι αυτοί οι δυο βομβιστές που αιματοκύλισαν τον Μαραθώνιο της Βοστόνης και σκότωσαν ένα 8χρονο παιδί και δυο νεαρές γυναίκες; Σύμφωνα με το FBI είναι οι δυο κυριότεροι ύποπτοι. Δεν κατηγορούνται ακόμα, αλλά αναζητούνται για να ανακριθούν. Θεωρούνται όμως επικίνδυνοι και οπλισμένοι.

Αυτά μεταξύ άλλων προειδοποίησε το FBI τους Αμερικανούς πολίτες, από τους οποίους ζήτησε βοήθεια για τον εντοπισμό των δυο υπόπτων. Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα video από κάμερες ασφαλείας και φωτογραφίες των δυο ανδρών που φέρονται ως οι βομβιστές του μαραθωνίου της Βοστόνης.

Είναι ο ύποπτος Νο1 και ο ύποπτος Νο2. Το FBI υποστηρίζει πως γνωρίζει τα στοιχεία τους αλλά φυσικά δεν τα δημοσιοποίησε.
Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δεν είναι «καθαρές» και το FBI προσπαθεί να βελτιώσει την ποιότητά τους για να μπορούν οι πολίτες να τους αναγνωρίσουν.

Ο ύποπτος Νο1 εμφανίζεται να φορά ένα σκούρο καπέλο και γυαλιά και ο ύποπτος Νο2 φορά ένα λευκό καπέλο. Σύμφωνα με τος πράκτορες και οι δυο θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνοι και πιθανώς είναι οπλισμένοι ενώ, «η αναζήτηση και ο εντοπισμός τους είναι τώρα υψίστης προτεραιότητας».

Όπως εξήγησε ο ειδικός πράκτορας και επικεφαλής των ερευνών του FBI, Ρίτσαρντ Ντεσλάριερς ο δεύτερος ύποπτος θεωρείται ότι είναι αυτός, που τοποθέτησε την τσάντα με τα εκρηκτικά που εξερράγη στο σημείο του τερματισμού του μαραθωνίου.

Όπως είπε, οι δύο ύποπτοι «φαίνεται να πηγαίνουν μαζί στη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου». Οι φωτογραφίες τους έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του FBI και κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των ειδησεογραφικών πρακτορείων.

«Κάποιος ξέρει αυτούς τους ανθρώπους που είναι φίλοι, γείτονες, συνάδελφοι ή μέλη κάποιας οικογένειας. Κάθε πληροφορία, όσο ασήμαντη και αν φαίνεται, είναι προς τοσυμφέρον μας», είπε ο επικεφαλής των ερευνών, ζητώντας από τους πολίτες να… συμμετέχουν στις έρευνες.

Πηγή: NewsIt.gr