Πρόταση για προσέλκυση μεταναστών και από την Ελλάδα

Να δίνονται χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, αλλά και ευκολότερα βίζες, σε ειδικευμένους εργάτες από την Ελλάδα που είναι άνεργοι προκειμένου να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, προτείνει το Συμβούλιο Ιδιοκτητών Ακινήτων στην πολιτειακή κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με άρθρο στην εφημερίδα «The Advertiser», έχει κατατεθεί αίτημα προς την πολιτειακή κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας για την παροχή κινήτρων, με σκοπό την «προσέλκυση περισσότερων ειδικευμένων μεταναστών στην περιοχή».

Η πρόταση, που κατατίθεται, προτείνει «χαμηλότερα επιτόκια για στεγαστικά δάνεια, κάλυψη μέρους της εξόδων για τη μετακίνηση και μείωση του απαιτούμενου χρόνου για τη χορήγηση άδειας μόνιμης παραμονής στη χώρα για τους μετανάστες, οι οποίοι καταφθάνουν και προέρχονται ως επί το πλείστον από τις χτυπημένες από την οικονομική κρίση Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία».

Επιπλέον, εισηγείται τη δημιουργία «νέου τύπου θεώρησης της βίζας για την επιτάχυνση των διαδικασιών αναγνώρισης των πτυχίων και προσόντων των νεοαφιχθέντων, ώστε να μπορούν να ενταχθούν γρηγορότερα στο εργατικό δυναμικό της Ν. Αυστραλίας».

Το εν λόγω αίτημα προκύπτει «αφενός, εξαιτίας του ελλείμματος σε ειδικευμένο προσωπικό και επαγγελματίες στη Νότια Αυστραλία και, αφετέρου, λόγω της αύξησης του πληθυσμού της πολιτείας το τελευταίο μόνο εξάμηνο κατά 16.500 άτομα, εκ των οποίων τα 11300 είναι μετανάστες από τις προαναφερθείσες χώρες».

Neoskosmos.com