Συνελήφθησαν οι τρεις επιστάτες “πιστολέρο” της Μανωλάδας

Στην Αμαλιάδα εντοπίστηκαν το πρωί της Παρασκευής και συνελήφθησαν οι τρεις επιστάτες που πυροβόλησαν εναντίον των μεταναστών, οι οποίοι διεκδίκησαν τα χρήματα για την εργασία τους στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας.
Πρόκειται για έναν 21χρονο, έναν 39χρονο και έναν 27χρονο, εις βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης. Ο 21χρονος και ο 27χρονος είναι αδέλφια, ενώ δεν έχουν βρεθεί ακόμη τα δύο κυνηγετικά όπλα και το πιστόλι με τα οποία πυροβόλησαν.
Ο 21 χρονος εντοπίστηκε στο δρόμο, στη διάρκεια έρευνας στην Αμαλιάδα, ενώ οι άλλοι δύο συνελήφθησαν, παρουσία εισαγγελέα, σε δικηγορικό γραφείο της πόλης.
Την Παρασκευή συνελήφθη ακόμη ένας 38χρονος για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως φαίνεται παρείχε κατάλυμα στους καταζητούμενους επιστάτες.

Την Πέμπτη, είχε συλληφθεί ένας άλλος 38χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη εγκληματία, καθώς όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα για χρονικό διάστημα κάποιων ωρών παρείχε κατάλυμα σε δύο από τους τρεις καταζητούμενους επιστάτες, οι οποίοι είναι φίλοι του.

Ένας εκ των επιστατών, ο 27χρονος, έχει παρελθόν με παρόμοια βίαιη ενέργεια σε βάρος αλλοδαπού, στην ίδια περιοχή. Η υπόθεση αυτή δεν έχει εκδικαστεί ακόμη.

Προκειμένου να διερευνηθεί εάν οι τρεις επιστάτες εμπλέκονται και σε άλλες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, κλιμάκιο του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ασφαλειας Αττικής βρίσκεται στη Μανωλάδα.

Η δικογραφία που σχηματίζεται για τους πυροβολισμούς εις βάρος των μεταναστών αφορά σε κακουργηματικά αδικήματα, ενώ για τον επιχειρηματία-καλλιεργητή φράουλας, έναν 57χρονο, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη στη Λάππα Αχαΐας, οι κατηγορίες είναι ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.