Πανηγυρίζουν στη Βοστώνη για τη σύλληψη του Τσετσένου βομβιστή

P

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για τη σύλληψη του δεύτερου υπόπτου για τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, δήλωσε ανώτερος διοικητικός αξιωματούχος και λίγο αργότερα εμφανίστηκε στον Λευκό Οίκο από όπου έκανε δηλώσεις. «Προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα: γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;» δήλωσε ο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος όπως αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς φαινόταν ιδιαίτερα μελαγχολικός, είπε ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε 3 άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.

Ο Ομπάμα εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στους κατοίκους του Τέξας, όπου τουλάχιστον 14 άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από την σφοδρή έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο λιπασμάτων.

 

 

Το σκάφος όπου είχε βρει καταφύγιο 19χρονος τρομοκράτης

Το σκάφος όπου είχε βρει καταφύγιο 19χρονος τρομοκράτης

 

Αμέσως μετά την είδηση της σύλληψης εκατοντάδες Βοστωνέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της φιλήσυχης πόλης να πανηγυρίσουν το τέλος του τριήμερου τρόμου

Αμέσως μετά την είδηση της σύλληψης εκατοντάδες Βοστωνέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους της φιλήσυχης πόλης να πανηγυρίσουν το τέλος του τριήμερου τρόμου.