Πρόστιμο στην Google για καταγραφή προσωπικών δεδομένων

Καλείται να πληρώσει 145.000 ευρώ έπειτα από απόφαση γερμανικής Αρχής

Πρόστιμο 145.000 ευρώ επέβαλε στην Google, η γερμανική Αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, για παράνομη καταγραφή πληροφοριών από μη ασφαλή δίκτυα WiFi.
Η παράνομη καταγραφή από τον κολοσσό τους διαδικτύου, πραγματοποιήθηκε κατά τη λήψη δεδομένων για την υπηρεσία Street View, την περίοδο 2008 – 2010. Ανάμεσα στις προσωπικές πληροφορίες, περιλαμβάνονται λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κωδικοί πρόσβασης σε ιστοσελίδες αλλά και φωτογραφίες.
Η εταιρεία ισχυρίστηκε πως η καταγραφή έγινε χωρίς να υπάρχει ανάλογη πρόθεση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι το μέγιστο που επιτρέπει η γερμανική νομοθεσία. Ωστόσο, ο επικεφαλής της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, Γιοχάνες Κάσπαρ, δήλωσε πως το όριο θα πρέπει να αυξηθεί για την αποτροπή παράνομων πρακτικών.
«Κατά τη γνώμη μου, αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες παραβιάσεις των νόμων για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που έχει γίνει ποτέ γνωστή», υπογράμμισε ο Κάσπαρ.
Από την πλευρά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της Google, Έρικ Σμιντ, δήλωσε ότι για τη συλλογή των πληροφοριών ευθύνεται «ένα μεμονωμένο άτομο» το οποίο δεν έλαβε ποτέ «την έγκριση των ανωτέρων του».
NewsBeast.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε