ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Από τον Ιούνιο ο φόρος στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια

Να δηλωθούν όλα τα ακίνητα και τα αγροτεμάχια εντός και εκτός σχεδίου στο δήλωση Ε9 του 2013 συμφώνησαν σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, κατά τη σημερινή σύσκεψή τους με αντικείμενο τον νέο ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κ.κ. Γιάννης Παναγόπουλος από τη ΝΔ, Ανδρέας Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, συμφωνήθηκε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου οι κρατικές υπηρεσίες θα έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για την πλειονότητα των ακινήτων στη χώρα μας, ακόμα και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Στη φάση αυτή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα protothema.gr, δεν συζητείται καμία εξαίρεση. Αφού καταγραφεί η ακίνητη περιουσία, θα κριθεί αν θα υπάρχει αφορολόγητο ή όχι.

Οι πολίτες θα δηλώσουν έως 30 Ιουνίου και, εάν χρειαστεί, έως 30 Αυγούστου, τα ακίνητά τους στο νέο Περιουσιολόγιο και έτσι θα μπορούν περίπου να κάνουν και διορθώσεις στα στοιχεία που τους αφορούν, επί τουλάχιστον δύο μήνες, για να μην πληρώσουν επιπλέον φόρους.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή θα κληθεί να καταλήξει άμεσα σε αποφάσεις, αφού ο νέος φόρος θα πρέπει να ψηφιστεί μέσα στον ερχόμενο Ιούνιο -και όχι στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε