Βραβεύτηκε ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου στο 2ο συνέδριο αποφοίτων του London School of Economics

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 το 2ο Ετήσιο Συνέδριο με τίτλο «Young Greek Minds: Leading our country to a better future» που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science σε μία ανοιχτή εκδήλωση στο Hilton.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου,  Μαρία Ξυτάκη, παρουσιάζοντας το σκοπό του συνεδρίου, που είναι «η ανάδειξη της ρόλου της νέας γενιάς Ελλήνων για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου, καθώς όπλα τους είναι η γνώση, η όρεξη για δουλειά και η πεποίθηση ότι η νέα Ελλάδα μπορεί να βρει ξανά τη θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη». Επίσης, τόνισε ότι ξεκινώντας από αυτό το Συνέδριο, ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science, στοχεύει στη δημιουργία ενός θεσμού βράβευσης σημαντικών και αναγνωρισμένων αποφοίτων του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Οικονομικών, Δρ. Γιάννης Στουρνάρας απηύθυνε χαιρετισμό μιλώντας για τους νέους στην Ελλάδα που πλήττονται από την ανεργία. Δίνοντας την προτεραιότητα της κυβέρνησης η οποία δεν είναι άλλη από το «να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να μπουν άμεσα στην παραγωγική διαδικασία συμβάλλοντας έτσι στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας», ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας συνέχισε λέγοντας πως «οι νέοι της πατρίδας μας αποτελούν την πιο αποδοτική επένδυση για το μέλλον, το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της προοπτικής της χώρας».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την τελετή βράβευσης του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, Προέδρου της easyGroup of travel και leisure companies και ιδρυτή της easyJet plc, ο οποίος χρησιμοποιώντας μία κινέζικη παροιμία «δίνεις σε έναν άνθρωπο ένα ψάρι, αυτός μπορεί να ζήσει μία μέρα, του διδάσκεις τον τρόπο να ψαρεύει μπορεί να ζήσει μια ζωή» μίλησε για την υπόσχεσή του απέναντι στην κοινωνία με την χορήγηση υποτροφιών σε νέους ανθρώπους βοηθώντας τους με αυτό τον τρόπο να σπουδάσουν σε ένα πολύ καλό Πανεπιστήμιο.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου είναι ο άνθρωπος που σκέφτηκε και δημιούργησε σε ηλικία 28 ετών την ΕasyJet, μια εταιρεία που αμέσως έγινε ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ευρώπη. Ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους business men της γενιάς του, όπως χαρακτηρίζεται από την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό το οποίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τη βράβευση ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνελ στην οποία συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι:

κ. Απόστολος Αποστολάκης – Συνιδρυτής των e-food.gr και doctoranytime.gr & Σύμβουλος του Taxibeat

Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος – Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών & Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (EENE)

κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Ιδρύτρια και Αντιπρόεδρος της Endeavor Greece

κ. Πέτρος Κόκκαλης – Γενικός Γραμματέας στην Οργάνωση Γη και το Aephoria network

κ. Γιώργος Λινάτσας – Διευθύνων Σύμβουλος της Axia Ventures Group Ltd

κ. Ιωάννης Πολιτόπουλος – Ιδρυτής και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής εταιρείας XYN+ και Μέλος Δ.Σ. LEONIDAS Pralines SA

Δρ. Αθανασία Χάλαρη – Ερευνήτρια στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE και καθηγήτρια κοινωνιολογίας στα Πανεπιστήμια του Manchester και του Cambridge

Πηγή: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο συνέδριο αποφοίτων του LSE | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/101982#ixzz2ROruIqN5