63 προσαγωγές αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια – Κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ύψωσαν την δική τους – ΦΩΤΟ

– Αντιεξουσιαστές εμφανίστηκαν στα Προπύλαια και κατέβασαν την  Ελληνική σημαία από το κτίριο του Πανεπιστημίου – Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας στο σημείο – Τουλάχιστον 5 διμοιρίες των ΜΑΤ δυο διμοιρίες ΔΕΛΤΑ και κλούβες σε όλα τα γύρω στενά

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12. Ομάδα από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου εμφανίστηκαν στα Προπύλαια και αφού κατέβασαν την Ελληνική σημαία, στην θέση της ύψωσαν την δική τους σημαία και επίσης άνοιξαν ένα τεράστιο πανώ το οποίο κάλυπτε τα δυο τρίτα του κτιρίου. Σε αυτό έγραφαν: “Υψώστε την φωνή σας κατά της κρατικής λογοκρισίας” και η υπογραφή ήταν του indymedia.
Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις που  περικύκλωσαν το κτίριο. Μέσα σε αυτό ήταν σε εξέλιξη και τελετές  ορκωμοσίας φοιτητών.
Τελικά στη μια το μεσημέρι η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 63 ατόμων και κατέβασαν το πανό και την σημαία από το κτίριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρύτανης του Πολυτεχνείου κ. Σίμος Σιμόπουλος έδωσε εντολή στις 11 Απριλίου 2013 να κοπεί η πρόσβαση στο δίκτυο του ΕΜΠ που φέρεται να χρησιμοποιούν το ραδιόφωνο «98FM» (εξέπεμπε με κεραία από το δώμα κτιρίου εντός της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου) και το Athens Indymedia.
Με ανακοίνωσή του στην σελίδα του ΕΜΠ ο κ. Σιμόπουλος εξηγεί λεπτομερώς την κατάσταση με τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και δίνει διευκρινίσεις για την απόφασή του. Έφτασε σε αυτή, όπως υποστηρίζει και στη σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας τις κλήσεις από τις εισαγγελικές Αρχές σχετικά με την ύπαρξη πέντε δικογραφιών για τη διάπραξη αδικημάτων.

«Η αφαίρεση εκ μέρους του Κέντρου Δικτύων του ΕΜΠ, κατόπιν σχετικής εντολής της Διοίκησης, από συγκεκριμένους χώρους της Σχολής Χημικών Μηχανικών της δυνατότητας πρόσβασης στο Δίκτυο, συνιστά πράξη ενάσκησης αρμοδιότητας του οικείου ως άνω οργάνου και όχι διάπραξη παράνομης πράξης» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Πολυτεχνείου.

NewsIt.gr