Νεκρός βρέθηκε ο κατονομασμένος σαν «βομβιστής της Βοστώνης», Σ.Τριπάθι

Το πτώμα του χαμένου εδώ και ένα μήνα φοιτητή Σουνίλ Τριπάθι βρέθηκε στο Ρόντ Άιλαντ, επιβεβαιώνουν οι Αρχές και η οικογένεια του: πρόκειται για τον νεαρό που κατονομάστηκε από μέσα κοινωνικής δικτύωσης σαν ένας από τους βομβιστές του Μαραθωνίου της Βοστώνης.

Δεν ήταν εξαρχής σαφές, γράφει η USA today, πότε πέθανε ο Τριπάθι ή από ποια αιτία.

Η ταυτότητα του επιβεβαιώθηκε από την οδοντοστοιχία του, ανέφεραν οι τοπικές Αρχές την Πέμπτη. Είπαν ακόμη ότι δεν υποπτεύονται ότι ο 22χρονος δολοφονήθηκε.

Τα ίχνη του Τριπάθι, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Μπράουν, είχαν χαθεί από τις 16 Μαρτίου. Η οικογένεια του είχε απευθύνει έκκληση –και μέσω Facebook– για τον εντοπισμό του νεαρού.

Μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, στις 15 Απριλίου, ο Τριπάθι αλλά και άλλος ένας νεαρός κατονομάστηκαν -κυρίως από τους χρήστες της δημοφιλούς σελίδας Reddit-ως υπεύθυνοι των επιθέσεων.

Τα μέλη του Reddit καταλήξει στο συμπέρασμα απλώς παρατηρώντας φωτογραφικό υλικό από το σημείο των εκρήξεων. Η Αστυνομία, αντίθετα, έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα και φωτογραφίες των αδελφών Τσαρνάεφ και δεν επιβεβαίωσε ότι σχετίζονται με την επίθεση οι κατονομασμένοι από τα δίκτυα.

Μετά την κατακραυγή, η οικογένεια απέσυρε τη σελίδα στο Facebook για την ανεύρεση του νεαρού και, μέσω δήλωσης, επισήμανε το ψυχολογικό βάρος που υφίσταται.

Τη Δευτέρα το Reddit ζήτησε συγγνώμη –και ειδικότερα και από την οικογένεια του Τριπάθι– για το «κυνήγι μαγισσών» των χρηστών του σε βάρος ατόμων που τελικά ήταν άσχετα με την υπόθεση.

(Πηγή φωτογραφίας: Reuters)

 

Medi Soup