Τροπολογία για μείωση συντάξεων ΟΑΕΕ απέσυρε η κυβέρνηση

Και δεύτερο νομοσχέδιο απέσυρε μέσα σε μία ημέρα η κυβέρνηση. Τη φορά αυτή απέσυραν από το πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται προς ψήφιση τη διάταξη η οποία προέβλεπε μείωση έως και 35% για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που καταθέτουν τώρα τα χαρτιά τους για σύνταξη.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, μόλις ενημερώθηκα για τη συγκεκριμένη διάταξη ενημέρωσαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ζήτησε να να αποσυρθεί αμέσως καθώς δεν υπήρχε συμφωνία για νέα μείωση συντάξεων.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε και το βέτο του κ. Βενιζέλου ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε ότι η διάταξη αποσύρεται από το πολυνομοσχέδιο. Ο υπουργός Εργασίας επιβεβαίωσε την ύπαρξη της διάταξης αυτής και, όπως είπε, αυτή η απόφαση ελήφθη, επειδή ο τρόπος με τον οποίο γίνονταν ο υπολογισμός της σύνταξης στο ΤΕΒΕ ήταν στο 130% του μισθού, ενώ στα υπόλοιπα ταμεία διαμορφώνονταν στο 100%.

Η επιστολή της ΓΣΕΒΕΕ

Εντονη ήταν και η αντιδραση της ΓΣΕΒΕ η οποία με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πολιτικούς αρχηγούς ζητά να συναντηθεί μαζί τους, αφού «ύστερα από πληροφορίες», όπως αναφέρει, «ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβάνεται αιφνιδιαστική τροπολογία την οποία καταθέτει ο Υπουργός Εργασίας, κ. Βρούτσης, και με την οποία αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ. Σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους».

«Με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000 ευρώ. Οσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ», συνεχίζει στην ανακοινωσή της η ΓΣΕΒΕΕ και προσθέτει: Οτι υπάρχει και ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για ΜΗ μείωση των συντάξεων.

Και καταλήγει: «Καλή διαχείριση και γνώση εκ μέρους της διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας χρειάζεται ο ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων. Και προπάντων σοβαρός Διάλογος για εξεύρεση λύσεων για τον πλέον υποχρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό προϋπολογισμό ασφαλιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα».