Τακτικοί «θαμώνες» στην εφορία οι πολίτες

Τακτικές επαφές με την εφορία θα έχουν τους επόμενους εννέα μήνες οι φορολογούμενοι προκειμένου να πληρώσουν τις δόσεις των πάσης φύσεως υποχρεώσεων που προκύπτουν από τη φορολογία εισοδήματος, ακινήτων και ρυθμίσεων οφειλών όπως αυτές διαμορφώνονται με το νέοπολυνομοσχέδιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» το Δημόσιο εκτιμά ότι θα εισπράξει συνολικά 5,9 δισ. ευρώ έως το 2017, εκ των οποίων το 1/3 από αυτά θα προέλθει από το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων(ΕΤΑ) που αντικατέστησε το ΕΕΤΗΔΕ και το οποίο θα καταβληθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ σε πέντε δόσεις έως το Φεβρουάριο του 2014.
Επίσης, οι ιδιοκτήτες με «μεγάλη» ακίνητη περιουσία θα πρέπει να εξοφλήσουν έως τότε και τον ΦΑΠ των ετών 2011, 2012 (σε επτά δόσεις) και 2013 (σε τέσσερις).
Επιπλέον θα πρέπει να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος (σε τρεις δόσεις το πολύ) και τα τέλη κυκλοφορίας, στο τέλος του έτους. Τέλος, όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και υπαχθούν στη νέα ρύθμιση θα δίνουν το «παρών» στην εφορία κάθε μήνα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Με συντελεστές από 0,1% έως 2% ο ενιαίος φόρος
Να σημειωθεί ότι τα βασικά σενάρια που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο και η αρμόδια διακομματική επιτροπή για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων προβλέπουν την ύπαρξη αφορολογήτου ορίου αλλά το μέγεθός του θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ακινήτων στη «δεξαμενή» των προς φορολόγηση ακινήτων.
Το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί έως το τέλος Ιουνίου και όσο πιο διευρυμένη είναι η φορολογική βάση, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το αφορολόγητο όριο για τους μικροϊδιοκτήτες.
Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει τη φορολόγηση όλων ανεξαιρέτως των αγροτεμαχίων με την εφαρμογή χωριστής φορολογικής κλίμακας για τα αγροτικά και μη

moneypost.