Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος για το Πολυνομοσχέδιο

Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου που θα τεθεί υπό ψήφιση σήμερα στη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο Σύνταγμα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Το ραντεβού ήταν στις 18:30 και αυτήν την ώρα στη συγκέντρωση συμμετέχουν περίπου 2.000 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βγήκαν από τη Βουλή όπου είναι σε εξέλιξη η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και πήραν μέρος στη συγκέντρωση.

Σημειώνεται πως για λόγους ασφαλείας με εντολή της αστυνομίας έκελισε ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα και οι συρμοί διέρχονται χωρίς να κάνους στάση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, το πολυνομοσχέδιο “στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων”.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει πως η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο “υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων”.

Τέλος, κάλεσμα συμμετοχής έχει απευθύνει στα μέλη της και η ΟΛΜΕ. “Αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον”, σημειώνει στο κάλεσμά της προς τους εκπαιδευτικούς η ΟΛΜΕ, που διαμαρτύρεται για τη ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.