24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πρωτομαγιά – Πώς θα λειτουργήσουν τα μέσα μεταφοράς

Σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία, τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου, και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, καλούν τους εργαζόμενους η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα ζητούν την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και την αποκατάσταση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου που κατήργησαν τα μνημόνια. Ζητούν, επίσης, τον τερματισμό της λιτότητας και της επιβολής νέων φόρων καθώς και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Αλλάγές θα υπάρξουν στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς, καθώς ο ηλεκτρικός θα έχει στάση εργασίας από τις 5.30-9.00 π.μ., ενώ τις ίδιες ώρες το μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο. Στάση εργασίας θα έχουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8.30 π.μ. και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ θα λειτουργούν κανονικά τις ενδιάμεσες ώρες. ΟΣΕ και Προαστιακός θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

NewsIt.gr