Αλλοι τρεις συνελήφθησαν ως ύποπτοι για την βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη

 

Στη σύλληψη τριών ακόμα ατόμων που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στις βομβιστικές επιθέσεις που έπληξαν την Βοστώνη προχώρησαν την Μεγάλη Τετάρτη οι αμερικανικές Αρχές, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία της πόλης.

Οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για συνωμοσία προκειμένου να παρακωλύσουν το έργο της δικαιοσύνης κατά δύο ανδρών, του Αζαμάτ Ταζαγιάκοφ και του Ντίας Καντιρμπάγεφ, οι οποίοι πέταξαν ένα σακκίδιο πλάτης που περιείχε πυροτεχνήματα και έναν φορητό υπολογιστή, που ανήκαν στον Τζοχάρ Τσαρνάεφ, τον έναν από τους δύο αδελφούς που θεωρούνται ύποπτοι για την επίθεση στον μαραθώνιο στις 15 Απριλίου. Μάλιστα, η εφημερίδα Boston Globe έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων.

 

 

ypoptoiokokokokokok
Οι αρχές άσκησαν κατηγορίες επίσης και κατά ενός τρίτου προσωπου, του Ρόμπελ Φίλιπος, για ψευδή κατάθεση στις διωκτικές αρχές, συμφωνα με το περιεχόμενο της δικογραφίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Boston Globe, που επικαλείται αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες είναι τρεις συμφοιτητές του Ντζοκάρ Τσαρνάεφ και θεωρείται πως έχουν βοηθήσει μετά τις επιθέσεις της 15ης Απριλίου.

Κατά το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, οι συλληφθέντες παρακολουθούνταν επί 10 ημέρες και θεωρείται ότι βοήθησαν τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ να πάρει κάποια από τα πράγματά του από το δωμάτιό του στην πανεπιστημιούπολη αμέσως μετά τις επιθέσεις.