Οι Αυστριακοί φέτος το καλοκαίρι ψηφίζουν Ελλάδα

Το θετικό αυτό κλίμα ανάγεται στο γεγονός πως φέτος δεν υπάρχουν αρνητικά μηνύματα από την Ελλάδα, καθώς, όπως σημειώνει, στην εποχή μας κάθετι το αρνητικό, ακόμη και το παραμικρό, παίρνει διαστάσεις στα ΜΜΕ

Ο οργανισμός «Τόμας Κουκ» υπολογίζει, ότι θα αγγίξει ή ακόμη και θα ξεπεράσει το 25% στις φετινές κρατήσεις για την Ελλάδα, αναμένοντας μάλιστα και αρκετές κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής», για τις οποίες υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι που συνήθως δεν είναι οικογένειες αλλά μεμονωμένα πρόσωπα ή οικογένειες χωρίς παιδιά.

Αυτοί αποφασίζουν μία, δύο ή τρεις εβδομάδες πριν αναχωρήσουν, αποτελούν όμως ένα μεγάλο δυναμικό, που εκτιμάται, ότι σε μεγάλο μέρος θα επιλέξει την Ελλάδα και προς τούτο, ο κ. Αφουκατούδης θεωρεί πως θα βοηθήσουν τόσο τα καλά μηνύματα που στέλνονται από τις αυστριακές τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και τα επίσης καλά μηνύματα από τους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Ο ίδιος, επισημαίνοντας πως, έναντι των 600.000 Αυστριακών που είχαν επισκεφτεί την Ελλάδα κατά το θεωρούμενο ως «έτος ρεκόρ» 2007, ο αριθμός τους μέσα στο 2011 μειώθηκε στις 480.000, σημειώνει πως τα φετινά θετικά στοιχεία θα δώσουν «ανάσα» σε όλους, ισοβαθμίζοντας το ποσοστό που χάθηκε τα τελευταία χρόνια για την Ελλάδα, τόσο από την Αυστρία όσο και από άλλες χώρες προέλευσης.

Κατά την άποψή του, εφέτος έχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες από τις αυστριακές τουριστικές επιχειρήσεις για την αύξηση των κρατήσεων για Ελλάδα, διότι αφενός όλοι πιστεύουν- και ιδιαίτερα ο ίδιος- πως η Ελλάδα είναι ένας πολύ καλός τουριστικός προορισμός και αφετέρου υπήρχαν οι προγνώσεις πως φέτος θα αλλάξουν τα πράγματα.

Προς τούτο διατέθηκαν όλες οι δυνάμεις να υπάρξουν περισσότερες πτήσεις για Ελλάδα, όπως επίσης περισσότεροι προορισμοί – από εκείνους που μέχρι τώρα ήταν γνωστοί στους Αυστριακούς ήδη από τη δεκαετία του 1980 -όπως Κεφαλονιά, Κάρπαθος, Σκιάθος, Σκόπελος, Βόλος, Καβάλα, Πρέβεζα, Καλαμάτα, Αραξος.

Όλα αυτά δευρύνθηκαν φέτος, αναφέρει ο κ. Αφουκατούδης και μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί οι προβλέψεις, καθώς οι Αυστριακοί, που είναι γνωστοί φιλέλληνες, κάνουν κρατήσεις για νέους προορισμούς οι οποίοι πηγαίνουν πολύ καλά, ενώ συνεχίζουν επίσης πολύ καλά οι παραδοσιακοί προορισμοί όπως Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος, Κως κ.α.

Όπως συμπληρώνει, τα τελευταία χρόνια οι πτήσεις από Αυστρία προς Ελλάδα αφορούσαν κυρίως στους μεγάλους προορισμούς που βέβαια πάντα χρειάζονται ως μαγνήτες με τις μεγάλες και σύγχρονες υποδομές τους. Ομως, από φέτος υπήρξε φροντίδα να ανοίξουν και πιο μικροί προορισμοί και αυτό ο Αυστριακός επισκέπτης το βλέπει ιδιαίτερα θετικά και υπάρχει, με αυτούς τους μικρούς προορισμούς – που έχουν φέτος υπερδιπλασιαστεί – πολύ μεγαλύτερη απήχηση και πολύ θετικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του «Τόμας Κουκ», η Ελλάδα φέτος αναπληρώνει αυτά που έχασε πέρσι σε τουρισμό στην Τουρκία, στη Βουλγαρία και σε άλλους προορισμούς γιατί, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «όλοι αυτοί χόρευαν πέρσι γύρω από το κουφάρι της Ελλάδας» κερδίζοντας σε βάρος της.

Φέτος, όπως διαβεβαιώνει, κλείνοντας τη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο κ. Αφουκατούδης, θα υπάρξει ισορροπία στους προορισμούς, γιατί, όπως τονίζει, η Ελλάδα είναι δυνατή και θα φέρει πίσω το δυναμικό της και τους παραδοσιακούς επισκέπτες της.

NewsIt.gr