Αμερικανίδα μητέρα, τη θεωρούσαν νεκρή, αλλά ζούσε!

Εξαφανίστηκε πριν από 11 χρόνια κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, εγκαταλείποντας τα δυο της παιδιά και δεν έδωσε κανένα σημάδι ζωής. Ο λόγος για μία Αμερικανίδα, η οποία θεωρούνταν νεκρή, αλλά εμφανίστηκε σχεδόν μία δεκαετία μετά την εξαφάνισή της στην αστυνομία.

Η 54χρονη σήμερα Μπρέντα Χέιστ όλα αυτά τα χρόνια ζούσε στο δρόμο και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Φλόριντα γιατί νόμισε ότι εκκρεμούσε εναντίον της ένταλμα σύλληψης.

Μετά τη διασταύρωση στοιχείων που έγινε με τις αρχές της Πενσιλβάνια, οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι πρόκειται για τη μητέρα δύο παιδιών που είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς το 2002.

Την τελευταία φορά που είδε κάποιος την Μπρέντα ήταν στη Πενσιλβάνια, όταν άφησε τα παιδιά της στο σχολείο και μετά εξαφανίστηκε χωρίς εξήγηση.

Μόλις είχε πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της και αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες. Έχοντας πιεστεί πολύ ψυχολογικά, αποφάσισε να ακολουθήσει μία ομάδα αστέγων που μετακινούνταν από περιοχή σε περιοχή.

Παρά τις πολύμηνες έρευνες της αστυνομίας δεν είχε βρεθεί όλα αυτά τα χρόνια κανένα σημάδι της Μπρέντα, με αποτέλεσμα να θεωρείται πλέον νεκρή.

Τελικά αποδείχτηκε ότι η 54χρονη γυναίκα κατάφερε να μη εντοπιστεί από τις Αρχές, καθώς ζούσε κάτω από γέφυρες και έτρωγε από τα περισσεύματα που πέταγαν τα εστιατόρια, ενώ έκανε δουλειές του… ποδαριού, κυρίως καθαρίζοντας σκάφη.

Αρχικά για την εξαφάνισή της θεωρήθηκε ύποπτος ο πρώην σύζυγός της. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν στοιχεία εναντίον του. Η αστυνομία, πάντως, πίστευε πως κάτι φρικτό είχε συμβεί στην γυναίκα.

Η κόρη της Μπρέντα που ήταν εννέα χρονών όταν εξαφανίστηκε η μητέρα της και σήμερα είναι φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο δηλώνει σε συνέντευξή της ότι έχει ανάμικτα συναισθήματα.

«Δεν είναι η μητέρα μου, είναι η Μπρέντα Χέιστ και κάποιες φορές θέλω να της πω ότι τη μισώ και δεν θέλω να τη δω. Αλλά την ίδια στιγμή μου λείπει, είναι η μαμά μου».

Newsroom ΔΟΛ